Elkészítés: A megtisztított sárgarépát, a paprikákat és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és összekeverjük a majonézzel.
A zöldséglevest felmelegítjük, beleszórjuk a zselatinport, habverővel elkeverjük, és félrehúzzuk a tűzről. Langyosra hűtjük, de közben néha megkeverjük.
A zöldségaszpikból 1 decit a zöldségekre öntünk, összekeverjük, és egyenletesen a sonkaszeletekre halmozzuk, majd szorosan feltekerjük.
Egy mély forma aljára teszünk pár tekercset, kevés aszpikot öntünk rá, és ezt soronként megismételjük, majd a legvégén is aszpikot öntünk rá. Hűtőben dermedésig hűtjük.
Tálaláskor a sonkakocsonyát forró vízbe mártott késsel félujjnyi vastagra szeljük, és salátalevelekre, paradicsomszeletekre tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.