Előkészítés: Megtisztítjuk, és megmossuk a húst, a zöldségeket, a hagymát meghámozzuk. A húst hideg vízben (kb. 2 l) feltesszük főni.
Elkészítés: Amikor forr a leves, leszedjük a habját, és beletesszük a sárga- és a fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és kíméletesen tovább főzzük. A céklát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, 20-25 percig főzzük. A levével együtt félretesszük. Amikor a levesben megfőtt a zöldség, kivesszük, félretesszük, és a hússal is így járunk el. A hagymát kidobjuk. A visszamaradt lébe beleöntjük a paradicsomlevet, a borecetet, és a félretett céklát, aminek a levéből is tehetünk bele. Amikor már kicsit meghűlt a hús, akkor a zöldséggel együtt vékony metéltre vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Összeforraljuk, ha kell, utána ízesítjük, és megszórjuk a petrezselyemmel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag 162 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.