Előkészítés: A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a szerecsendióval, fél teáskanál sóval, a tejjel, a petrezselyemmel, és egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát 20 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A répát, a karalábét meghámozzuk, vékony rudakra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A szebb zöldségdarabokat félretesszük, a maradékot fél liter vízben kb. 30 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és belekeverjük a zöldséglevet az átpasszírozott zöldségekkel. Hozzáadjuk a tejszínt, és kb. 15 percig főzzük. Sóval, citromlével ízesítjük. A tésztából egymás után vastag palacsintákat sütünk, azaz felforrósítjuk egy evőkanál vajat egy serpenyőben, és két merőkanál tésztát öntünk bele. Mindkét oldalát megpirítjuk. Addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A félretett zöldségeket külön-külön bő forró vízben ropogósra főzzük. Leszűrjük, elkeverjük kevés mártással, és megtöltjük vele palacsintákat. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A palacsintákat összehajtjuk, a tálba fektetjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben kb. 15 perc alatt rápirítjuk a sajtot. A maradék mártással leöntve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 899 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.