Előkészítés: A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a szerecsendióval, fél teáskanál sóval, a tejjel, a petrezselyemmel, és egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát 20 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A répát, a karalábét meghámozzuk, vékony rudakra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A szebb zöldségdarabokat félretesszük, a maradékot fél liter vízben kb. 30 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és belekeverjük a zöldséglevet az átpasszírozott zöldségekkel. Hozzáadjuk a tejszínt, és kb. 15 percig főzzük. Sóval, citromlével ízesítjük. A tésztából egymás után vastag palacsintákat sütünk, azaz felforrósítjuk egy evőkanál vajat egy serpenyőben, és két merőkanál tésztát öntünk bele. Mindkét oldalát megpirítjuk. Addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A félretett zöldségeket külön-külön bő forró vízben ropogósra főzzük. Leszűrjük, elkeverjük kevés mártással, és megtöltjük vele palacsintákat. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A palacsintákat összehajtjuk, a tálba fektetjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben kb. 15 perc alatt rápirítjuk a sajtot. A maradék mártással leöntve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 899 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.