Előkészítés: A rizst fél liter vízzel és csipetnyi sóval egy edényben felforraljuk, és alacsony hőfokon puhára főzzük. Az előfőzött rizs kb. 20, a natúr rizs kb. 40 perc alatt puhul meg. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paprikákat félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: Edényben 2 evőkanál olajat megforrósítunk. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a cukkínit közepes lángon, kevergetve, kb. 3 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a tejfölt, rátesszük a fedőt, és közepes, majd alacsony hőfokon 3 percig pároljuk, hogy a zöldség éppen hogy megpuhuljon. A banánokat meghámozzuk, majd előbb keresztben, azután hosszában megfelezzük. Egy másik serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat. Beletesszük a banánt és a mandulát, majd közepes hőfokon kb. 4 percig pirítjuk. Közben egyszer megforgatjuk. A rizst az edényben a zöldséggel összekeverjük, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk forró tányérokon. A mandulás banánt mellé tesszük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 986 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.