Előkészítés: A rizst fél liter vízzel és csipetnyi sóval egy edényben felforraljuk, és alacsony hőfokon puhára főzzük. Az előfőzött rizs kb. 20, a natúr rizs kb. 40 perc alatt puhul meg. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paprikákat félbevágjuk, megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: Edényben 2 evőkanál olajat megforrósítunk. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a cukkínit közepes lángon, kevergetve, kb. 3 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a tejfölt, rátesszük a fedőt, és közepes, majd alacsony hőfokon 3 percig pároljuk, hogy a zöldség éppen hogy megpuhuljon. A banánokat meghámozzuk, majd előbb keresztben, azután hosszában megfelezzük. Egy másik serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat. Beletesszük a banánt és a mandulát, majd közepes hőfokon kb. 4 percig pirítjuk. Közben egyszer megforgatjuk. A rizst az edényben a zöldséggel összekeverjük, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk forró tányérokon. A mandulás banánt mellé tesszük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 986 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.