Előkészítés: A kelkáposzta leveleket megmossuk, a vastag ereket levágjuk róla, majd lobogva forró sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, kivesszük, lecsepegtetjük és lehűtjük. A hagymát és a petrezselymet, megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és az olajbogyóval együtt felszeleteljük. A darált húst tálba tesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával.
Elkészítés: Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a gombát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzákeverjük az olívabogyót, a petrezselymet sózzuk és borsozzuk. A masszát hozzáadjuk a darált húshoz, beleütjük a tojást és összedolgozzuk. A kelkáposzta leveleket kiterítjük úgy, hogy a levelek kicsit fedjék egymást, és a húst szépen bele tudjuk göngyölni. Megszórjuk a reszelt sajttal. A húsmasszából cipót formázunk, a kelkáposztára fektetjük, és szorosan felgöngyöljük. A két végét benyomkodjuk, mint a töltött káposztánál. Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, belefektetjük a húst, a kelkáposztát megszórjuk kevés ételízesítővel, vizet öntünk alá. A sütőben 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) kb. 50 percig sütjük. A kelkáposztát ne nagyon barnítsuk meg, mert keserű lesz. Ha idő előtt barnulna fedjük be fóliával. Amikor elkészült kivesszük a sütőből, kb. 15 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.