Elkészítés: A burgonyagombóchoz a burgonyát tisztítva, kockára aprítva sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a lisztet, a tojást, a zsírt és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk, pihentetjük, amíg a leves elkészül.
A zöldségeket kockákra, a hagymákat és a zöldpaprikát finomra aprítjuk.
Felhevített olajban a zöldségeket a hagymákkal magas hőfokon kevergetve addig dinszteljük, ameddig a nagyja levét elfővi. Felengedjük kb. 1,8 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal, petrezselyemmel, ízesítővel fűszerezzük, és főzzük kb. 15 percig, majd vizes kézzel fürjtojás nagyságú krumpligombócokat eresztünk bele. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a leves felszínére.
Rövid pihentetés után tálalhatjuk. Finom, ízletes leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.