Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük. A karalábét meghámozzuk, megmossuk, előbb 1 cm vastag szeletekre, majd 1 cm vastag rudakra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A káposzta külső leveleit félredobjuk, leveleire szedjük, megmossuk. A vastagabb ereket kivágjuk, a levelet kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Nagy fazékban felforrósítjuk az olajat. Belekeverjük a karalábét és a pórét, és 3 percig kevergetve pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A burgonyát leszűrjük, megtisztítjuk, majd burgonyanyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, megsózzuk, és sima tésztává összedolgozzuk. Vizet forralunk a gombócfőzéshez. A leveshez adjuk a káposztát, és további 5 percig főzzük. Belekeverjük a borsót, és még 3 percig forraljuk. A burgonyás tésztába keverjük a mandulát, kisebb gombócokat formázunk a masszából, és a forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 10–15 perc alatt kifőzzük, majd szűrőn lecsurgatjuk. Közben leöblítjük a petrezselymet, apróra vágjuk. A levest sóval, borssal ízesítjük, tányérokba szedjük, szétosztjuk benne a gombócokat, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 352 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.