Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük. A karalábét meghámozzuk, megmossuk, előbb 1 cm vastag szeletekre, majd 1 cm vastag rudakra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A káposzta külső leveleit félredobjuk, leveleire szedjük, megmossuk. A vastagabb ereket kivágjuk, a levelet kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Nagy fazékban felforrósítjuk az olajat. Belekeverjük a karalábét és a pórét, és 3 percig kevergetve pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A burgonyát leszűrjük, megtisztítjuk, majd burgonyanyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, megsózzuk, és sima tésztává összedolgozzuk. Vizet forralunk a gombócfőzéshez. A leveshez adjuk a káposztát, és további 5 percig főzzük. Belekeverjük a borsót, és még 3 percig forraljuk. A burgonyás tésztába keverjük a mandulát, kisebb gombócokat formázunk a masszából, és a forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 10–15 perc alatt kifőzzük, majd szűrőn lecsurgatjuk. Közben leöblítjük a petrezselymet, apróra vágjuk. A levest sóval, borssal ízesítjük, tányérokba szedjük, szétosztjuk benne a gombócokat, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 352 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.