Előkészítés: Megtisztítunk két sárgarépát, a zöldséggyökeret és a hagymát, apróra vágjuk. A csirkemellet megmossuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 3 dkg vajat, és megpirítjuk rajta a zöldségeket. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és beledobunk 3 szem borókabogyót. Felforraljuk, és 10 percre beletesszük a csirkemellet, majd kivesszük és félretesszük. Közben a zellert, az apróhagymát, a maradék 3 répát és az almát megtisztítjuk, megmossuk. A répát vékony szeletekre, a többit kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük. A levest leszűrjük, a zöldségeket 2 dl lével pépesítjük. Felforrósítjuk a maradék 3 dkg vajat, és megfuttatjuk rajta az apróhagymát. Hozzáadjuk a zellert, az almát, a répát, és kevergetve megpirítjuk. Szétnyomjuk a borókabogyókat, és azt is belekeverjük. Ráöntjük a maradék levest, és 10 percig forraljuk. Belekeverjük a pépesített zöldségeket, a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és a levesbe tesszük. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.