Elkészítés: A karajszeleteket vékonyra kiverem, fokhagymás sóval, borssal fűszerezem, állni hagyom. A babkonzervet lecsöpögtetem, sózom, borsozom, belevágok 2-3 zsályalevelet, hozzáadom a csípős paprikakrémet. A karajszeletekre 2-3 kanál babos keveréket teszek, erre rámorzsolok fél kockasajtot, majd vékony szalonnacsík és paradicsomszelet kerül rá. Óvatosan feltekerem úgy, hogy először a két oldalát hajtom be - lezárom -, majd szorosan tovább göngyölöm. Jénai edényt margarinnal kikenek, vékony szalonnacsíkokkal megszórom, majd a töltött húsokat szorosan egymás mellé teszem, a maradék szalonnacsíkkal díszítem. A vörösbort aláöntöm, a paradicsomot mellédobom, és mehet a sütőbe. Először fedő alatt - majd ha puhul - fedő nélkül pirosra sütöm. Ha kész, aláöntöm a tejszínt, egyet rottyantok rajta, sajtot reszelek rá.
Hagyományos burgonyapürét készítek, de 1-2 reszelt sárgarépával főzöm meg a burgonyát. Vajjal, tejjel, tejföllel és egy pötty szerecsendióval, sóval ízesítem.
Tálalása: A szines burgonyapürét a tál közepére halmozom, és körberakom a göngyölegekkel, végül megöntözöm a tejszínes szafttal. Koktélparadicsommal lehet színesebbé tenni a művet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.