Elkészítés: A diót összekeverjük a porcukorral, 3 részre osztjuk.
A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, a cukrot, az élesztőport, a sütőport és 1 dl tej fokozatos adagolásával a tésztát összegyúrjuk. 15 percig letakarva pihentetjük.
4 felé osztjuk a tésztát, és egyenként közepes tepsi méretére nyújtjuk. A tésztaközöket előbb lekvárral megkenjük, elosztjuk rajta a cukrozott diót. A 4. fedőlappal befedjük, és normál hőmérsékleten kelesztjük 1 órát.
A sütőt közben előmelegítjük, a tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a csokimázat és a langyosra hűlt süteményre kenjük. Teljes dermedés után szeletelhetjük, de jót tesz neki, ha egy éjszakát pihen a sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.