Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a rumot, a tojássárgákat és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk, négy részre osztjuk. Egyenként 2 mm vastagra nyújtjuk. Vajjal megkent sütőlapra tesszük az első lapot. Ezen elkenjük a töltelék egyharmadát, azaz a darált dióval elkevert cukrot, lekvárt és a két tojásfehérje habját, reszelt citromhéjat.
Egy tésztalappal beborítjuk, erre kerül a töltelék másik egyharmada, a harmadik tésztalappal befedjük, és így tovább. Felülre tésztalap kerül. A tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk, 170 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt a tészta, olvasztott csokoládéval vagy tortabevonóval bevonjuk, rombusz alakú szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.