Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Alapételek

Ezt a salátát ne hagyd ki idén nyáron: sült cukkini és paradicsom teszik ellenállhatatlanná

A nyár igazán jó időszak arra, hogy könnyed, csupa zöldséges salátákat próbáljunk ki. Az alábbi verzióban a szezon két kedvence, cukkini és paradicsom is található, sütve és frissen is. Íme, a pontos recept!

A cukkini az egyik legjobb nyári alapanyag. Alig van benne kalória, viszont magas a rosttartama, és mivel nagyrészt víz, remekül hidratál is. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, jól illenek hozzá a zöldfűszerek, és más zöldségekkel is szuperül harmonizál. Ebben a sült cukkinis, paradicsomos quinosalátában minden megvan, ami egy könnyed nyári ebédhez vagy vacsorához kell – próbáljátok ki még az idén, mutatjuk a receptet!

Mennyei quinosaláta sült cukkinivel és paradicsommal /Fotó: Vidék íze magazin
Mennyei quinosaláta sült cukkinivel és paradicsommal /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a Sült cukkinis, paradicsomos quinoasaláta

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 20 dkg quinoa
  • 2 közepes db cukkini
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2-3 ek. almaecet
  • 2 ek. citromlé
  • 1 mk. méz
  • bors
  • 10 dkg salátakeverék
  • 1 nagy marék színes koktélparadicsom

Elkészítése:

  1. A quinoát megmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukkinik végét levágjuk, hámozni csak akkor kell, ha nem elég zsenge. Mérettől függően felvágjuk vékony fél- vagy negyedkarikákra. Felforrósítjuk az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és só nélkül megsütjük benne a cukkinit (ha nincs elég nagy serpenyőnk, akkor két adagban, hogy ne főjön, hanem piruljon).
  3. Keverőtálba áttesszük az olajjal együtt. Hozzákeverjük az almaecetet, a citromlét, a mézet, sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Ehhez az ízesített cukkinihez forgatjuk hozzá a kihűlt quinoát, a salátakeveréket és a megmosott, félbe vagy negyedekbe vágott koktélparadicsomot.

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.