Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Praktikus

Nem hiszed el: ha ebben sütöd a csirkét, még finomabb lesz! – videó

Az igazán ropogós sült csirke elkészítésére számos trükköt ismerünk, ám van olyan, ami még nekünk is újdonság – a kuglófsütős módszer például ezek közé tartozik. Máris mutatjuk, próbáld ki!

A sült csirke az egyszerűen elkészíthető ételek közé tartozik, de természetesen a csirkesütést is mindig lehet tökéletesíteni. Sokféle fűszerrel ízesíthetjük, a lényeg, hogy a végeredmény egy kívül ropogós, belül szaftos, omlós sült legyen. Mindenki máshogy csinálja: van, aki a csirkesütő edényre esküszik, más csak grillrácson készíti, akad, aki cserépedényben és van, aki öntöttvas edényben. Ugyanígy megoszlik a vélemény arról is, hogy vajban, olajban vagy zsírban kell-e sütni – egy kezdő szakács tehát igen nehéz helyzetben van.

Most mutatunk egy fantasztikusan egyszerű receptet és módszert, amit érdemes kipróbálni.

A sült csirke hozzávalói:

  • 1 db egész csirke
  • pirospaprika
  • 4 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • vaj

Elkészítése:

  1. A megtisztított csirkét megsózzuk és átkenjünk paprikával. Ezután beletesszük a kugóf sütőformába.
  2. Körétesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát és a felaprított vöröshagymát. Leöntjük az egészet egy olajos-fűszeres lével, majd a csirke tetejére teszünk egy kevés vajat.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nézd csak, mennyire egyszerű:

/Forrás: ripost.hu/

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.