Egyes helyeken már megjelent a polcokon a sütőtök, így ha a sulikezdés nem lett volna elég egyértelmű jele az ősz megérkeztének, hamarosan már a zöldségesek és hirdetik a nyár végét, az új évszak kezdetét. Habár az igazi nyári csemegék lassan kifutnak, néhányat még élvezhetünk, sőt érkeznek az újabb zöldségek és gyümölcsök, melyek szeptemberben szezonálisak.
Hogy miért fontos tudni, minek mikor van a szezonja? A szezonális táplálkozás lényege, hogy elsősorban azokat a zöldségeket és gyümölcsöket igyekszünk fogyasztani, melyek az adott hónapban (vagy évszakban) teremnek, ugyanis a termések ekkor lesznek a legzamatosabbak és a szezonjukban tartalmazzák a legtöbb tápanyagot, vitamint.
A szeptemberben szezonális zöldségek, gyümölcsök, csonthéjasak: alma, bab, burgonya, cukkini, dió, fekete berkenye, füge, homoktövis, körte, mandula, őszibarack, ringlószilva, szeder, szilva, szőlő, brokkoli, cékla, édesburgonya, karalábé, karfiol, kelbimbó, kukorica, padlizsán, paradicsom, tökfélék, gomba, petrezselyemgyökér, sárgarépa, szőlő, zöldbab – olvasható a Maradék nélkül Facebook-oldalán.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.