Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A friss tészta íze össze sem hasonlítható a boltokban kapható száraz verzióéval. Természetes festőanyagokkal pedig csodás árnyalatokat adhatsz neki! Sokkal gyorsabb és könnyebb elővenni egy tésztacsomagot annál, mint frissen gyúrt tészta készítésébe fogni. De olykor, ha időd engedi, érdemes kísérletezned a színekkel és az ízekkel.
Így készítsd el!

Kb. 10 dkg finomliszt, 1 db szobahőmérsékletű tojás és 1 csipet só: ezeket az arányokat
tartva állítsd össze a tésztát, hiszen a mennyiséget természetesen növelheted. A lisztet keverd el a sóval, készíts mélyedést a közepébe, amibe öntsd bele az előzőleg villával felvert
tojás(oka)t. Először apró mozdulatokkal dolgozd össze a hozzávalókat, majd alaposan gyúrd
össze. A jó állagú tészta kissé nedves, de nem ragacsos! Dolgozd simára, de fontos, hogy ne
gyúrd túl sokáig! Kb. 30 perc pihentetés után a tetejét hintsd meg egy kevés liszttel, nyújtsd
egyenletesen vékonyra, és ízlés szerint darabold, csíkozd fel, vagy készíts belőle nudlit.

Színezd újra!

Hogy lesz zöld?

Spenót vagy friss zöldfűszerek (bazsalikom, koriander, petrezselyem)
hozzáadásával. Ezeket késes aprítóban törd krémesre, és keverd a tojáshoz, mielőtt
hozzáadnád azt a liszthez.

Itt a piros!

Jobban mondva a halvány rózsaszíntől a pinkig válogathatsz az árnyalatok között, ha céklalét vagy főtt céklapürét adsz a tojáshoz. A narancsosabb színhez használj
paradicsompürét.

Vonzó citromsárga

Persze minél szebb színű a tojás, annál sárgább lesz a tészta, de ha rásegítenél egy kicsit, akkor keverj hozzá egy kevés kurkumát.

+ Jótanács!

Ha nedves hozzávalót használsz a színezéshez, akkor egy kicsivel több lisztre lesz szükség!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.