Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A friss tészta íze össze sem hasonlítható a boltokban kapható száraz verzióéval. Természetes festőanyagokkal pedig csodás árnyalatokat adhatsz neki! Sokkal gyorsabb és könnyebb elővenni egy tésztacsomagot annál, mint frissen gyúrt tészta készítésébe fogni. De olykor, ha időd engedi, érdemes kísérletezned a színekkel és az ízekkel.
Így készítsd el!

Kb. 10 dkg finomliszt, 1 db szobahőmérsékletű tojás és 1 csipet só: ezeket az arányokat
tartva állítsd össze a tésztát, hiszen a mennyiséget természetesen növelheted. A lisztet keverd el a sóval, készíts mélyedést a közepébe, amibe öntsd bele az előzőleg villával felvert
tojás(oka)t. Először apró mozdulatokkal dolgozd össze a hozzávalókat, majd alaposan gyúrd
össze. A jó állagú tészta kissé nedves, de nem ragacsos! Dolgozd simára, de fontos, hogy ne
gyúrd túl sokáig! Kb. 30 perc pihentetés után a tetejét hintsd meg egy kevés liszttel, nyújtsd
egyenletesen vékonyra, és ízlés szerint darabold, csíkozd fel, vagy készíts belőle nudlit.

Színezd újra!

Hogy lesz zöld?

Spenót vagy friss zöldfűszerek (bazsalikom, koriander, petrezselyem)
hozzáadásával. Ezeket késes aprítóban törd krémesre, és keverd a tojáshoz, mielőtt
hozzáadnád azt a liszthez.

Itt a piros!

Jobban mondva a halvány rózsaszíntől a pinkig válogathatsz az árnyalatok között, ha céklalét vagy főtt céklapürét adsz a tojáshoz. A narancsosabb színhez használj
paradicsompürét.

Vonzó citromsárga

Persze minél szebb színű a tojás, annál sárgább lesz a tészta, de ha rásegítenél egy kicsit, akkor keverj hozzá egy kevés kurkumát.

+ Jótanács!

Ha nedves hozzávalót használsz a színezéshez, akkor egy kicsivel több lisztre lesz szükség!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.