Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Variációk krumplipürére - így turbózd fel a család kedvenc köretét!

Krumplipüré
A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. A klasszikus köretet akár csak néhány egyszerű hozzávalóval is még karakteresebbé teheted. Próbáld ki az összes változatot, és alkoss bátran újabb változatokat!

Sajttal

Krémesebbé és laktatóbbá válik a köret a reszelt vagy kockára vágott sajtoktól. Ízlés szerint választhatsz parmezánt, márványsajtot, de akár óvárival vagy trappistával is finom. Sült zöldségek mellé remek.

Olajbogyóval

Mediterrán ízvilágával kitűnő például sült hal mellé. A kimagozott fekete vagy zöld olajbogyót felaprítva keverd a pürébe. Egy kevés reszelt citromhéj hozzáadásával még pikánsabb lesz!

ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KRUMPLIPÜRÉT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Hagymával

Vörös-, illetve fokhagymával is ízesítheted a pürét. Előbbit vékonyan karikázd fel, majd forró olajban süsd ropogósra, és tálalás előtt szórd a pürére. Kínálhatod rántott hús vagy sült csirke mellé. Ha a fokhagyma mellett döntesz, miután átnyomtad, keverd a tejbe, és úgy keverd össze az áttört krumplival és vajjal. A kész pürét is ízesítheted vele: felszeletelve, kevés olívaolajon megpirítva feltétként is remek. Grillezett húsokhoz illik.

Krumplit krumplival

Főzz meg fele-fele arányban burgonyát és batátát, és így készítsd el a pürét. Édeskés ízét szeretni fogják a gyerekek, narancssárga színével pedig jól mutat a tányéron is, így a kinézetére sem lehet panasz!

Zöldfűszerekkel

A metélőhagymát, kaprot, majoránnát vagy bazsalikomot felaprítva, közvetlenül a fogyasztás előtt keverd bele. Az erősebb ízű zöldfűszereket – például rozmaringot, kakukkfüvet – egy kevés olajon párold meg, és a zsiradékkal együtt add hozzá a püréhez.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.