Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
1 csomag hűtött pizzatészta
30 dkg csirkemell filé
5 dkg parmezán sajt
10 dkg szeletelt mozzarella
1,5 dl marinara szósz
friss bazsalikom
olíva olaj
só
bors
serpenyő
keverőtál
tepsi / hőálló tál
sütő
1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk benne a csirkemellet. Ha kész, csíkokra vágjuk.
2. Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a csirkecsíkokat, a parmezán sajt kétharmadát és a marinara szósz felét.
3. Ellipszis alakban kinyújtjuk a pizzatésztát, majd elhelyezzük úgy, hogy a tészta hosszabbik oldala legyen hozzánk közelebb. A tészta közepére halmozzuk a csirkés keveréket, majd befedjük a csirkét a felszeletelt mozzarellával és a bazsalikom levelekkel. Egy kés vagy egy pizzavágó segítségével a pizzatészta két oldalát – a tölteléktől indulva – sréhenbevagdossuk, kb. fél centis távolságban, majd a két végétráhajtjuk a töltelékre,és egymást keresztezve a csíkokat is. Megkenjük olívaolajjal a tetejét, majd megszórjuk a megmaradt parmezánnal.
4. Tepsire helyezzük, és 8-10 percre a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha szép aranybarnára sült,kivesszük, és egy vágódeszkán pihenni hagyjuk, kb. 10 percig.Marinara szósszal tálaljuk, bazsalikomlevéllel díszítjük. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.