Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mákos guba  recept
Mákos guba
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A stromboli az amerikai olaszok és az amerikaiak kedvelt pizzája, amely nem más, mint egy tartalmas olasz szendvics és egy calzone pizza szerelemgyereke. Mutatunk egy mennyei csirkés változatot, ami gyorsan és egyszerűen elkészül. Íme a munka lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

CSIRKÉS FONOTT PIZZA, AZAZ STROMBOLI
A HOZZÁVALÓK:

1 csomag hűtött pizzatészta
30 dkg csirkemell filé
5 dkg parmezán sajt
10 dkg szeletelt mozzarella
1,5 dl marinara szósz
friss bazsalikom
olíva olaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

serpenyő
keverőtál
tepsi / hőálló tál
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN!
A RECEPT >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk benne a csirkemellet. Ha kész, csíkokra vágjuk.

2. Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a csirkecsíkokat, a parmezán sajt kétharmadát és a marinara szósz felét.

3. Ellipszis alakban kinyújtjuk a pizzatésztát, majd elhelyezzük úgy, hogy a tészta hosszabbik oldala legyen hozzánk közelebb. A tészta közepére halmozzuk a csirkés keveréket, majd befedjük a csirkét a felszeletelt mozzarellával és a bazsalikom levelekkel. Egy kés vagy egy pizzavágó segítségével a pizzatészta két oldalát – a tölteléktől indulva – sréhenbevagdossuk, kb. fél centis távolságban, majd a két végétráhajtjuk a töltelékre,és egymást keresztezve a csíkokat is. Megkenjük olívaolajjal a tetejét, majd megszórjuk a megmaradt parmezánnal.

4. Tepsire helyezzük, és 8-10 percre a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha szép aranybarnára sült,kivesszük, és egy vágódeszkán pihenni hagyjuk, kb. 10 percig.Marinara szósszal tálaljuk, bazsalikomlevéllel díszítjük. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.