Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Világkonyha

A svéd húsgolyónak még a húsmentes változata is isteni! Íme a zöldséggolyók receptje

Svéd zöldséggolyók mártásban
Szereted a svéd húsgolyókat? Akkor próbáld ki a finomság húsmentes változatát is, nem fogod megbánni! Mutatjuk, hogy készítsd el a svéd zöldséggolyókat.

Nem kell ahhoz szigorú vegánnak lenni, hogy időnként húsmentesen étkezzünk. Nem kell ugyanis állandóan húst enni, sőt! A húsmentesség azonban ne legyen korlát ízben és az evés élvezetében! Egy jól átgondolt húsmentes étel kevésbé terheli meg a gyomrot (és, ha már itt tartunk, a környezetet is), miközben ugyan annyi vitamint, ásványi anyagot és fehérjét tartalmazhat.

A svéd húsgolyókat mindenki szereti, és nem meglepő módon, ami házilag készül, teljesen más dimenzió, mint az, amit a kedvenc bútorboltunk menzáján megszoktunk. Ennek a vegetáriánus változatnak a proteinnel megpakolt csicseriborsó adja a vázát, az izgalmas fűszerek és a krémes szósz pedig garantálja, hogy a család minden tagja imádni fogja!

Svéd zöldséggolyók recept

A gombócokhoz:

1 konzerv csicseriborsó
25 dkg gomba
2,5 dkg zsemlemorzsa
2,5 dkg bulgur
5 dkg tejföl
1 db tojás
1 ek szójaszósz
1 db hagyma (finomra aprítva)
1 tk só
1 késhegynyi szerecsendió
1 késhegynyi szegfűbors
2 ek olaj

A mártáshoz:

2,5 dkg vaj
1,5 dkg liszt
3,5 dml alaplé (zöldség, gomba vagy csirke)
1 ek szójaszósz
10 dkg tejföl
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
1 tk dijoni mustár

bors

Az elkészítés:

1. Tedd a bulgurt egy tálba és önts rá dupla annyi forrásban lévő vizet. Takard le és hagyd békén 10 percig.

2. Tisztítsd meg a gombát, vágd 4 részre, majd tedd aprítógépbe és pulzálva aprítsd nem túl finomra. Tedd egy nagyobb tálba. Tedd az aprítóba a lecsöpögtetett csicseriborsót, és pulzálva aprítsd azt is rusztikusra, de ne pépesre. Tedd a gomba mellé.

3. Tedd a tálba a gomba és csicseriborsó mellé a bulgurt, tojást, morzsát, hagymát, szójaszószt, sót és a fűszereket, azaz az olaj kivételével minden hozzávalót.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

4. Olajos kézzel formázz a masszából 2 cm átmérőjű gombócokat, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd a sütőben kb. 20 percig, míg aranybarna nem lesz, félúton megforgatva.

5. Közben készítsd el a mártást. Egy vastag fenekű lábasban olvaszd fel a vajat, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztet. Ahogy elkeveredett, szintén folyamatos kevergetés mellett, több részletben öntsd rá az alaplevet. Főzd addig, míg be nem sűrűsödik.

Végül keverd a mártásba a szójaszószt, mustárt, kikevert tejfölt és a legvégén, már a tűzről lehúzva a petrezselymet. Kóstold meg és sózd, borsozd. Tálald a gombócokat a mártással, krumplipürével és áfonyalekvárral.

Olvasd el ezt is:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.