Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A csicseriborsó az egyik legmellőzöttebb hüvelyesünk, holott finom, tápláló, laktató, egészséges és számtalan fogást készíthetünk belőle.
Milyen borsót vegyünk?

Csicseriborsó vásárlásakor vagy száraz vagy konzerv változat közül választhatunk. Amennyiben általában aznap döntjük el, hogy mi fog rotyogni a fazekunkban, akkor érdemes a konzerv verziót választani, az ugyanis áztatás nélkül, azonnal felhasználható, s nagyjából negyed óra alatt tökéletesen megfő.

Csicseriborsó
Csicseriborsó

Krém, kence

A csicseriborsó legismertebb felhasználási formája a humusz. A humusz egy ősi, mediterrán étel, amelynek alapja nem más, mint a csicseriborsó. A pürésített csicseriborsót általában tahinivel (szezámmagkrémmel) és olívaolajjal keverik ki, fokhagymával, citromlével és egy kevés sóval ízesítik. Tökéletes mártogatós, a csíkokra metélt zöldségek mellett a laposkenyerek, kenyérrudak, pirított bagettszeletek mind-mind jó társai lehetnek.

Humusz pitával
Humusz pitával
Saláta, leves

A csicseriborsó nagyon kellemes alapja a különféle krémleveseknek, jó partnere a sütőtöknek, krumplinak, sárgarépának vagy a paszternáknak. A tartalmasabb zöldség- vagy ragulevesekhez is adhatunk egy-egy konzervnyi, lecsöpögtetett, átmosott csicseriborsót. Ugyanígy a különféle salátákba is keverhetünk egy-két maroknyit belőle.

Raguk, főételek

Az indiai és az arab konyha számos csicseriborsós ragut ismer és szeret. Érdemes kicsit tanulmányozni ezeket a fogásokat, a csicseriborsóval könnyedén színesíthetjük a gasztronómiai palettánkat. Nagyon finom curry készíthető belőle.

Falafelgolyók
Falafelgolyók

A csicseriborsó kerülhet rakott ételekbe, töltelékekbe is, illetve készülhet belőle falafel, amely szintén a Közel-Keletről származó fogás. A darált csicseriborsóból készített, fűszeres pogácsákat ehetjük magában, vagy zöldségekkel együtt, pitába töltve, humusz vagy tahini kíséretében. A pogácsa fűszerezéshez az arabok által kedvelt, nálunk is beszerezhető ras el hanout keveréket használjuk. A csicseriborsó nagyon magas a fehérjetartalmának köszönhetően – a falafel és a különféle raguk mellett - jó alapja lehet még számos vegetáriánus fogásnak.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.