Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A csicseriborsó az egyik legmellőzöttebb hüvelyesünk, holott finom, tápláló, laktató, egészséges és számtalan fogást készíthetünk belőle.
Milyen borsót vegyünk?

Csicseriborsó vásárlásakor vagy száraz vagy konzerv változat közül választhatunk. Amennyiben általában aznap döntjük el, hogy mi fog rotyogni a fazekunkban, akkor érdemes a konzerv verziót választani, az ugyanis áztatás nélkül, azonnal felhasználható, s nagyjából negyed óra alatt tökéletesen megfő.

Csicseriborsó
Csicseriborsó

Krém, kence

A csicseriborsó legismertebb felhasználási formája a humusz. A humusz egy ősi, mediterrán étel, amelynek alapja nem más, mint a csicseriborsó. A pürésített csicseriborsót általában tahinivel (szezámmagkrémmel) és olívaolajjal keverik ki, fokhagymával, citromlével és egy kevés sóval ízesítik. Tökéletes mártogatós, a csíkokra metélt zöldségek mellett a laposkenyerek, kenyérrudak, pirított bagettszeletek mind-mind jó társai lehetnek.

Humusz pitával
Humusz pitával
Saláta, leves

A csicseriborsó nagyon kellemes alapja a különféle krémleveseknek, jó partnere a sütőtöknek, krumplinak, sárgarépának vagy a paszternáknak. A tartalmasabb zöldség- vagy ragulevesekhez is adhatunk egy-egy konzervnyi, lecsöpögtetett, átmosott csicseriborsót. Ugyanígy a különféle salátákba is keverhetünk egy-két maroknyit belőle.

Raguk, főételek

Az indiai és az arab konyha számos csicseriborsós ragut ismer és szeret. Érdemes kicsit tanulmányozni ezeket a fogásokat, a csicseriborsóval könnyedén színesíthetjük a gasztronómiai palettánkat. Nagyon finom curry készíthető belőle.

Falafelgolyók
Falafelgolyók

A csicseriborsó kerülhet rakott ételekbe, töltelékekbe is, illetve készülhet belőle falafel, amely szintén a Közel-Keletről származó fogás. A darált csicseriborsóból készített, fűszeres pogácsákat ehetjük magában, vagy zöldségekkel együtt, pitába töltve, humusz vagy tahini kíséretében. A pogácsa fűszerezéshez az arabok által kedvelt, nálunk is beszerezhető ras el hanout keveréket használjuk. A csicseriborsó nagyon magas a fehérjetartalmának köszönhetően – a falafel és a különféle raguk mellett - jó alapja lehet még számos vegetáriánus fogásnak.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.