Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Ajánló

Étkezéssel is erősíthetjük az immunrendszerünket

étterem
A koronavírus-járvány miatt a legtöbben óhatatlanul félnek valamitől, legyen az maga a vírus vagy a munka elvesztése, vagy egyáltalán az általános gazdasági helyzet. A precedens nélküli helyzetben egyre fontosabb az egészségünk megőrzése.

Az immunerősítésnek és a tápanyaggazdag étkezésnek minden eddiginél fontosabb szerepe lesz az elkövetkező hónapokban, de inkább években. Fontos, hogy erősítsük a gyomrunkat, hiszen a gyomorsav egyik fő funkciója az lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön. Ehhez ad ötleteket Bocsi Viki táplálkozási tanácsadó.

A rengeteg stressz, a gazdasági és az egészségügyi bizonytalanság komoly lelki teherrel jár, ami hosszú távon az immunrendszerünkre is hatással van. Bár ezek a problémák rendkívüliek, mégis van ok a jó érzésre, ugyanis az egészségi állapotért lehet tenni.

Bocsi Viki táplálkozási tanácsadó, a Kitchen of Health társtulajdonosa mindenkinek azt javasolja, hogy ne féljen, mert a félelem gyengíti az immunrendszert. Bár sokak szerint könnyű ezt mondani, tényleg megnyugvást jelenthet, ha megtesszük az összes tőlünk telhető óvintézkedést. Fontos, hogy csak olyan tevékenységeket végezzünk, amik nevetésre bírnak, kikapcsolnak, és próbáljuk elkerülni a hisztériakeltést.

„Ha boldog, erős és bátor vagy, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy elkapsz bármilyen kórokozót, lásd a gyerekeket. Nem véletlen, hogy rájuk nincs nagy hatással a koronavírus. Egyrészt nem aggódnak, másrészt sokkal jobb lelki állapotban vannak, mint a felnőttek” – magyarázta a szakértő.

Mit fogyasszunk, mit nélkülözzünk?

Jelen helyzetben mindenkinek azt kell megvizsgálnia, mit tud tenni a saját egészségéért, hiszen már egyszerű dolgokkal is nagyszerű eredményeket lehet elérni.

„Ma a gyenge gyomor népegészségügyi probléma, ami most hatványozott gond, hiszen a gyomorsav egyik fő funkciója lenne, hogy vírusokat és baktériumokat öljön. Ezért például jó lenne kerülni a péksüteményeket, mert az emésztő funkciókat károsítják. A másik népbetegség a mellékvese túlterheltsége, és ami még nagyobb baj, hogy nem is nagyon foglalkoznak vele, csak akkor, ha már visszafordíthatatlan a baj” – fogalmazott Bocsi Viki.

Azt ajánlja, hogy nagy dózisban szedjük a C- és a D-vitamint, ne hagyjuk ki a szerves jódot, a szelént, a magnéziumot, az Omega-3-at és egy jó probiotikumot.

Azt is javasolja, hogy fogyasszunk minél több csontlevest, belsőségeket, halakat, kollagén típusú fehérjéket, így például puhatestűeket és porcogókat, valamint gyökérzöldségeket, keresztesvirágzatúakat és fermentált zöldségeket, mert ezek mind jót tesznek a testünkkel és az egészségi állapotunkkal. Ami pedig kerülendő, az a glutén, a tehéntej, a túró, a szója, a babfélék, gyenge gyomorműködés esetén a tojásfehérje, valamint az étolaj és hasonló növényi társai.

Egészséges gyorsétterem a Dohány utcában

A közelmúltban egészséges gyorsétteremmé alakult Kitchen of Health vendégei kizárólag olyan ételeket fogyaszthatnak, amik jót tesznek nekünk. A konyha 100 százalékos tisztaságú, nincs keresztszennyeződés. Nem oldják meg a gluténmentességet gluténmentes lisztkeverékkel vagy gluténmentes kenyerekkel, tésztákkal, hanem olyan hozzávalókat használnak, amik eleve nem tartalmaznak gabonaféléket. Ezért náluk nincs kenyér sem.

Az étterem egyelőre ebédidőben tart nyitva hétfőtől szombatig, betartva minden járványügyi előírást. Érintésmentes házhoz szállításuk is van, ha valaki nem szeretne kimozdulni otthonról.

6 EGÉSZSÉGES SZOKÁS, AMI ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT>>>

5+1 ALAPSZABÁLY AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSÉHEZ JÁRVÁNY IDEJÉN>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.