Ebben az esős, hideg, borongós időben nincsen finomabb egy tányér laktató, tartalmas, gőzölgő levesnél, pláne, ha néhány csipet tárkonnyal fűszerezzük.
A tákonyt sokáig kígyómarás gyógyítására használták. Kellemes, ánizsos illata új értelmet ad a húsos és a zöldséges fogásoknak egyaránt. A francia és erdélyi konyha megkerülhetetlen fűszere, de szerencsére mi is egyre többet használjuk. Általában szárított formában használjuk, pedig a friss tárkony íze jóval aromásabb és érdekesebb, mint a szárítotté. A levelek május végén, júniusban a legaromásabbak. Szárított állapotban sokat veszít aromájából, ha tehetjük, használjuk frissen.
Tárkonnyal leggyakrabban raguleveseket ízesítünk. Még finomabbá teszi a csirkeragulevest, a húsgombóclevest, de még a krumplilevest is. Íme egy csokorra való isteni tárkonyos leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.