Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Ha ezt a plusz hozzávalót teszed a palacsintába, elképesztő lesz a végeredmény!

Zabpelyhes-túrós palacsinta
Természetesen mindenki a hagyományos, anyukája készítette vékony palacsintát szereti a legjobban, de alapvetően úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: bármilyen változatra nyitottak vagyunk, csak palacsinta legyen. A következő apró trükkel olyan könnyű, de mégis lakatató tészta lesz a végeredmény, ami édesen és sósan is megállja a helyét!

A palacsinta egy olyan étel, amit akár nem hivatalos hungarikummá is nyilváníthatnánk, mert egyrészt nincs olyan ember, széles e hazában, aki ne szeretné, másrészt mindenkinek megvan az otthonról hozott, tuti receptje. A hagyományostól, a zalai kelten át, a mindenmentes tésztáig számos változata létezik – mi most egy olyan receptet fedeztünk fel a ripost.hu-n, amibe egy másik, nagyon is kedvelt alapanyagot kevertek: a búzadarát!

Hozzávalók 12 db palacsintához (a mérce 2,5 dl-es bögre):

3 db tojás
1 csipet só
2 ek kristálycukor
1 és 2/3-ad bögre búzadara
2 és 1/2 bögre tej
5 dkg vaj

Túrókrémmel is isteni! (Fotó: Shutterstock)
Túrókrémmel is isteni! (Fotó: Shutterstock)

Elkészítése:

  1. A tojásokat a sóval és a cukorral egy tálban felverjük, hozzáadjuk a búzadarát és 15 percre félretesszük.
  2. A vajat felolvasztjuk, visszahűtjük.
  3. Amint a dara megduzzadt, kisebb adagokban hozzákeverjük tejet, és a felolvasztott, kihűlt vajat.
  4. Szokásos módon, kevés olajjal megkent palacsintasütőben kisütjük a tésztát.
  5. Túróval, lekvárral, kakaóval vagy bármivel, amit szeretünk, töltsük meg a kész palacsintákat!

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz isteni a palacsintatészta, kattints a trükkért ripost.hu-ra >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.