Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Alapételek

Ha ezt a plusz hozzávalót teszed a palacsintába, elképesztő lesz a végeredmény!

Zabpelyhes-túrós palacsinta
Természetesen mindenki a hagyományos, anyukája készítette vékony palacsintát szereti a legjobban, de alapvetően úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: bármilyen változatra nyitottak vagyunk, csak palacsinta legyen. A következő apró trükkel olyan könnyű, de mégis lakatató tészta lesz a végeredmény, ami édesen és sósan is megállja a helyét!

A palacsinta egy olyan étel, amit akár nem hivatalos hungarikummá is nyilváníthatnánk, mert egyrészt nincs olyan ember, széles e hazában, aki ne szeretné, másrészt mindenkinek megvan az otthonról hozott, tuti receptje. A hagyományostól, a zalai kelten át, a mindenmentes tésztáig számos változata létezik – mi most egy olyan receptet fedeztünk fel a ripost.hu-n, amibe egy másik, nagyon is kedvelt alapanyagot kevertek: a búzadarát!

Hozzávalók 12 db palacsintához (a mérce 2,5 dl-es bögre):

3 db tojás
1 csipet só
2 ek kristálycukor
1 és 2/3-ad bögre búzadara
2 és 1/2 bögre tej
5 dkg vaj

Túrókrémmel is isteni! (Fotó: Shutterstock)
Túrókrémmel is isteni! (Fotó: Shutterstock)

Elkészítése:

  1. A tojásokat a sóval és a cukorral egy tálban felverjük, hozzáadjuk a búzadarát és 15 percre félretesszük.
  2. A vajat felolvasztjuk, visszahűtjük.
  3. Amint a dara megduzzadt, kisebb adagokban hozzákeverjük tejet, és a felolvasztott, kihűlt vajat.
  4. Szokásos módon, kevés olajjal megkent palacsintasütőben kisütjük a tésztát.
  5. Túróval, lekvárral, kakaóval vagy bármivel, amit szeretünk, töltsük meg a kész palacsintákat!

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz isteni a palacsintatészta, kattints a trükkért ripost.hu-ra >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.