Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Alapételek

Ha ezt a plusz hozzávalót teszed a palacsintába, elképesztő lesz a végeredmény!

Zabpelyhes-túrós palacsinta
Természetesen mindenki a hagyományos, anyukája készítette vékony palacsintát szereti a legjobban, de alapvetően úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: bármilyen változatra nyitottak vagyunk, csak palacsinta legyen. A következő apró trükkel olyan könnyű, de mégis lakatató tészta lesz a végeredmény, ami édesen és sósan is megállja a helyét!

A palacsinta egy olyan étel, amit akár nem hivatalos hungarikummá is nyilváníthatnánk, mert egyrészt nincs olyan ember, széles e hazában, aki ne szeretné, másrészt mindenkinek megvan az otthonról hozott, tuti receptje. A hagyományostól, a zalai kelten át, a mindenmentes tésztáig számos változata létezik – mi most egy olyan receptet fedeztünk fel a ripost.hu-n, amibe egy másik, nagyon is kedvelt alapanyagot kevertek: a búzadarát!

Hozzávalók 12 db palacsintához (a mérce 2,5 dl-es bögre):

3 db tojás
1 csipet só
2 ek kristálycukor
1 és 2/3-ad bögre búzadara
2 és 1/2 bögre tej
5 dkg vaj

Túrókrémmel is isteni! (Fotó: Shutterstock)
Túrókrémmel is isteni! (Fotó: Shutterstock)

Elkészítése:

  1. A tojásokat a sóval és a cukorral egy tálban felverjük, hozzáadjuk a búzadarát és 15 percre félretesszük.
  2. A vajat felolvasztjuk, visszahűtjük.
  3. Amint a dara megduzzadt, kisebb adagokban hozzákeverjük tejet, és a felolvasztott, kihűlt vajat.
  4. Szokásos módon, kevés olajjal megkent palacsintasütőben kisütjük a tésztát.
  5. Túróval, lekvárral, kakaóval vagy bármivel, amit szeretünk, töltsük meg a kész palacsintákat!

Ha szeretnéd tudni, mitől lesz isteni a palacsintatészta, kattints a trükkért ripost.hu-ra >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.