Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A lencsével hajlamosak vagyunk mostohán bánni. Az újév napján elvárjuk tőle, hogy hozzásegítsen a hőn áhított gazdagsághoz, aztán egy évig felé se nézünk. Holott a lencse jó partnerünk lehet a téli hónapokban, s sokféle főételben megállja a helyét.

A barna lencsével a legnagyobb probléma, hogy tervezni kell vele, nem az impulzusfőzők alapanyaga, hiszen áztatni kell ahhoz, hogy viszonylag tempósan megfőljön. Ha viszont tartunk otthon vörös lencsét, akkor mindjárt megváltozik a hozzáállásunk, hiszen a vörös lencse szempillantások alatt megfő, emellett nagyon kellemes íze, s mutatós színe van.

Lencse - legyen a kedvenced >>>

A lencséket érdemes keverni is, sőt a különféle hüvelyeseket is összedolgozhatjuk egy-egy tartalmasabb ragulevesbe vagy épp főzelékbe. A klasszikus lencseleves mellett zöldséges raguleveseket, krémleveseket is készíthetünk belőle.

Lencseleves-receptek >>>

A füstös vagy savanykás íz szintén nem kötelező velejárója a lencsének, nyugodtan kereshetünk számára más partnereket is, fűszerezhetjük könnyedebben, adhatunk hozzá kakukkfüvet, oregánót vagy épp rozmaringot.

A levesek mellett főzelékek, raguk is születhetnek a lencséből. A főzelékek esetében a lencsét keverhetjük különféle zöldségekkel, maradhatunk a hagyományos fűszerezés mellett vagy kipróbálhatjuk az indiai konyha egyik kedvencét, a dahlt, ami sűrűségétől függően többféle szerepet is betölthet: lehet krémleves, főzelék vagy akár épp mártás is.

A legjobb főzelékek egy helyen >>>

A lencse rakott egytálakban is szerephez juthat, a főtt, fűszerezett hüvelyes tehetjük szinte bármilyen húsos vagy vegetáriánus egytálba. A vegetáriánus konyhában amúgy is fontos szerep jut a lencsének, hiszen rendkívül magas a fehérjetartalma. A különféle lencsékből még fasírozottat is készíthetünk, amely remek kiegészítője lehet számos főzeléknek, de akár hamburgerbe is kerülhet.

Lencsés finomságok >>>

A lencsét ezen kívül salátákba érdemes belekomponálni. A barna- és vörös lencse mellett a salátához adhatjuk a francia eredetű puy-i lencsét vagy a kaviárra emlékeztető beluga lencsét is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.