Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Alapételek

Megmaradt a krumplipüré? Készíts belőle pogácsát

Ha hétvégén kicsit túlfőzted magad, ne dobd ki a maradékot! A megmaradt finom falatokból néhány jó ötlettel új, ínycsiklandó fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Maradékból finomat rovatunkban mutatunk egy alapreceptet és egy variációt arra, hogyan használd fel, ha túl sokat főztél belőle.

Alaprecept: Halfasírt tejszínes krumplipürével

Hozzávalók (4 személyre):

A fasírthoz:
20 dkg burgonya

50 dkg tőkehalfilé
2 db tojás
őrölt fekete bors
kb. 4 ek zsemlemorzsa

A krumplipüréhez:
40 dkg burgonya

2 ek vaj
őrölt szerecsendió
150 ml cukrozatlan habtejszín
petrezselyem

1. A fasírthoz a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

2. A tört krumplit összedaráljuk a ledarált tőkehalfilével, a tojásokkal, továbbá ízlés szerint sóval és borssal, majd hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható állagú masszát kapjunk. 10 db lapos fasírtot formázunk belőle, amiket elrendezzük sütőpapírral leterített sütőlemezen, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütünk.

3. A krumplipüréhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és beleforgatjuk a vajat. Némi sóval, és őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután apránként beledolgozunk annyi tejszínt, hogy krémes állagú pürét kapjunk. Végül megszórjuk egy kevés felaprított petrezselyemmel. Ezzel tálaljuk a halfasírtokat.

Elkészítési idő: 65 perc + hűtés

A maradékból: Krumplipürés pogácsa

Hozzávalók (kb. 35 darabhoz):

kb. 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
20 dkg maradék krumplipüré
10 dkg vaj
10 dkg tejföl
2 db tojássárgája
1 tasak instant élesztő
1 tk só
kb. 100 ml tej
1 db tojás
8 dkg trappista sajt

1. A lisztet a krumplipürébe szitáljuk, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgájákat, az instant élesztőt, valamint a sót, és alaposan összekeverjük az egészet. Ezután apránként hozzáöntjük a tejet, és bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2 cm vastagra, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk belőle kb. 35 db kört, majd azokat sütőpapírral leterített sütőlemezen elrendezzük. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojással, és megszórjuk a lereszelt sajttal. Végül 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a pogácsákat. Tejfölös mártogatós illik hozzá.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.