Hozzávalók (4 személyre):
A fasírthoz:
20 dkg burgonya
só
50 dkg tőkehalfilé
2 db tojás
őrölt fekete bors
kb. 4 ek zsemlemorzsa
A krumplipüréhez:
40 dkg burgonya
só
2 ek vaj
őrölt szerecsendió
150 ml cukrozatlan habtejszín
petrezselyem
1. A fasírthoz a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
2. A tört krumplit összedaráljuk a ledarált tőkehalfilével, a tojásokkal, továbbá ízlés szerint sóval és borssal, majd hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható állagú masszát kapjunk. 10 db lapos fasírtot formázunk belőle, amiket elrendezzük sütőpapírral leterített sütőlemezen, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütünk.
3. A krumplipüréhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és beleforgatjuk a vajat. Némi sóval, és őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután apránként beledolgozunk annyi tejszínt, hogy krémes állagú pürét kapjunk. Végül megszórjuk egy kevés felaprított petrezselyemmel. Ezzel tálaljuk a halfasírtokat.
Elkészítési idő: 65 perc + hűtés
Hozzávalók (kb. 35 darabhoz):
kb. 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
20 dkg maradék krumplipüré
10 dkg vaj
10 dkg tejföl
2 db tojássárgája
1 tasak instant élesztő
1 tk só
kb. 100 ml tej
1 db tojás
8 dkg trappista sajt
1. A lisztet a krumplipürébe szitáljuk, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgájákat, az instant élesztőt, valamint a sót, és alaposan összekeverjük az egészet. Ezután apránként hozzáöntjük a tejet, és bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2 cm vastagra, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk belőle kb. 35 db kört, majd azokat sütőpapírral leterített sütőlemezen elrendezzük. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojással, és megszórjuk a lereszelt sajttal. Végül 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a pogácsákat. Tejfölös mártogatós illik hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc + kelesztés
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.