Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Párizsisaláta, a klasszikus retró fogás, ami egykor nem hiányozhatott a céges bulikról

Klasszikus párizsisaláta /Fotó: Mindmegette
Nagy divatja volt egykoron a hidegtálaknak, melyek minden céges bulin a svédasztal fő attrakciói voltak. Majonézzel és tejföllel szinten mindent össze lehetett keverni, és imádjuk is a franciasalátát, a kukoricasalátát és a burgonyasalátát is, ám sokan talán nem is tudják, hogy párizsiból is lehetett hidegtálas finomságot készíteni!

A párizsisaláta egy igazán retró fogás, amit sokan biztosan jól ismernek, hiszen egykoron elmaradhatatlan fogása volt a céges buliknak. A majonézes-tejfölös salátáknak amúgy is nagy keletje van Magyarországon, és nemcsak a sült húsok mellé szeretjük fogyasztani, de az ünnepekkor, főként karácsonykor szinte kötelező is készíteni. A legismertebb a franciasaláta, de a tojássaláta is kedvelt étel idehaza, ám felnőtt egy-két generáció, aminek tagjai talán még nem is hallottak a párizsisalátáról!

Klasszikus párizsisaláta, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette
Klasszikus párizsisaláta, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette

A hidegtálak egyik kedvelt eleme, a párizsisaláta egy gyorsan elkészíthető, hűtve fogyasztandó saláta, ami nem egy könnyű étel, de köretként, sőt egyszerű ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét. Kerül bele a párizsin felül főtt tojás is, így tényleg laktató, ám a majonéztől és a tejföltől picit nehézkes étel, így kevés is bőven elég belőle. Az íze viszont felidézi a régi ízemlékeket, így aki egykor szerette és sok éven át nem is evett párizsisalátát, az ha most újra megkóstolja, biztosan nem tud majd leállni vele! Mutatjuk a párizsisaláta pofonegyszerű receptjét.

Íme a párizsisaláta, a hidegtálra való retró fogás receptje videón!

Hozzávalók:

  • 45 dkg tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 2 ek. mustár
  • bors
  • 30 dkg sertéspárizsi
  • 1 fej lila hagyma
  • 10-12 db csemegeuborka
  • 4 db főtt tojás

Elkészítés:

  • Egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  • A párizsit ujjnyi szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk, és a tejfölös alaphoz adjuk. A hagymát felaprítjuk, ezt is a tálba tesszük. Az uborkákat felkarikázzuk, mehet ez is a salátába. Végül a tojásokat is feldaraboljuk, és a többihez adjuk.
  • Az egészet alaposan összekeverjük, és jól behűtve kínáljuk.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.