Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Alapételek

Sajtos fish and chips házilag - próbáld ki az angolok kedvenc receptjét!

Sajtos fish&chips
A rántott hal sült krumplival, vagyis a fish and chips igazi nemzeti étel Angliában. Szerencsére azonban nem kell Londonig mennünk egy friss és ropogós menüért, egyszerűen elkészíthetjük házilag is. Íme egy szuper sajtos változat.

Hozzávalók:

2 db krumpli
1 ek olívaolaj
tengeri só (ízlés szerint)
fekete bors (ízlés szerint)
1 tk fokhagymapor
40 dkg halfilé
3 ek majonéz
1 tk dijoni mustár
10 dkg zsemlemorzsa
3 dkg Frico Gouda sajt (reszelve)
1,25 dl főzőtejszín
3 dkg Frico Maasdam sajt (reszelve)
2 szál petrezselyem
1/4 tk pirospaprika

Elkészítés:

A krumplit apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk 1/4 tk fokhagymaporral. Átkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük úgy, hogy a sütés félidejében egyszer átforgatjuk.

A halat megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a maradék fokhagymaporral.
Egy tálban összekeverjük a majonézt és a dijoni mustárt, egy lapostányérban a zsemlemorzsát és a lereszelt goudát. Egy tepsit kibélelünk étolajjal átkent sütőpapírral.

A halszeleteket a majonézes keverékbe mártjuk, majd a sajtos-zsemlemorzsás keverékkel bepanírozzuk, és a tepsire fektetjük. 180 fokon 10 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Egy serpenyőben felmelegítjük tejszínt, és hozzáadjuk a Maasdam sajtot. Megborsozzuk, és csomómentesre keverjük. A halat a sült krumplival és a mártással tálaljuk, felaprított petrezselyemmel és pirospaprikával díszítjük.

MÉG TÖBB SAJTOS RECEPT >>>
Halas receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.