Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Alapételek

Ellenállhatatlan egyedényes spagetti, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló!

Egyszerű egyedényes paradicsomos tészta
Korog a gyomrod és attól tartasz, hogy éhen halsz, mire felforr a víz és beleszórhatod a tésztát? Akkor próbáld ki ezt a szenzációs módszert!

A tészta mindig kézenfekvő megoldás, ha rád tör az éhség, és a lehető legegyszerűbben össze akarsz ütni valami laktatót. Eláruljuk, hogyan tudod lerövidíteni a főzési időt energiapazarlás nélkül.

1. Rendezd el a spagettit egy mély serpenyőben, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd kezdd el forralni. Csupán azt kell kivárnod, hogy a tészta jól megszívja magát, a főzővíz pedig szinte teljesen elpárologjon. Ekkor kóstold meg, de szinte biztos, hogy már harapható (al dente) állapotú.

2. Tegyél rá egy kis passzírozott paradicsomot és paradicsompürét, szórj rá egy csipet cukrot (vagy helyettesítsd egy pici mézzel), ízesítsd sóval, borssal, esetleg még mediterrán fűszerkeverékkel, majd forgasd össze, és forralj egyet rajta. Készen is van, lehet tálalni, bazsalikommal díszíteni!

A módszer nagy előnye a gyorsaság mellett, hogy a csekély mennyiségű főzővízbe kioldódó sok keményítő megakadályozza a tészta összeragadását. Az sem mellékes, hogy kevesebb áram vagy gáz kell a víz felforralásához, továbbá kevesebb edényt kell elmosogatni.

Íme egy újabb egyedényes tésztaétel:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.