Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Alapételek

Ellenállhatatlan egyedényes spagetti, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló!

Egyszerű egyedényes paradicsomos tészta
Korog a gyomrod és attól tartasz, hogy éhen halsz, mire felforr a víz és beleszórhatod a tésztát? Akkor próbáld ki ezt a szenzációs módszert!

A tészta mindig kézenfekvő megoldás, ha rád tör az éhség, és a lehető legegyszerűbben össze akarsz ütni valami laktatót. Eláruljuk, hogyan tudod lerövidíteni a főzési időt energiapazarlás nélkül.

1. Rendezd el a spagettit egy mély serpenyőben, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd kezdd el forralni. Csupán azt kell kivárnod, hogy a tészta jól megszívja magát, a főzővíz pedig szinte teljesen elpárologjon. Ekkor kóstold meg, de szinte biztos, hogy már harapható (al dente) állapotú.

2. Tegyél rá egy kis passzírozott paradicsomot és paradicsompürét, szórj rá egy csipet cukrot (vagy helyettesítsd egy pici mézzel), ízesítsd sóval, borssal, esetleg még mediterrán fűszerkeverékkel, majd forgasd össze, és forralj egyet rajta. Készen is van, lehet tálalni, bazsalikommal díszíteni!

A módszer nagy előnye a gyorsaság mellett, hogy a csekély mennyiségű főzővízbe kioldódó sok keményítő megakadályozza a tészta összeragadását. Az sem mellékes, hogy kevesebb áram vagy gáz kell a víz felforralásához, továbbá kevesebb edényt kell elmosogatni.

Íme egy újabb egyedényes tésztaétel:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.