A tészta mindig kézenfekvő megoldás, ha rád tör az éhség, és a lehető legegyszerűbben össze akarsz ütni valami laktatót. Eláruljuk, hogyan tudod lerövidíteni a főzési időt energiapazarlás nélkül.
1. Rendezd el a spagettit egy mély serpenyőben, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd kezdd el forralni. Csupán azt kell kivárnod, hogy a tészta jól megszívja magát, a főzővíz pedig szinte teljesen elpárologjon. Ekkor kóstold meg, de szinte biztos, hogy már harapható (al dente) állapotú.
2. Tegyél rá egy kis passzírozott paradicsomot és paradicsompürét, szórj rá egy csipet cukrot (vagy helyettesítsd egy pici mézzel), ízesítsd sóval, borssal, esetleg még mediterrán fűszerkeverékkel, majd forgasd össze, és forralj egyet rajta. Készen is van, lehet tálalni, bazsalikommal díszíteni!
A módszer nagy előnye a gyorsaság mellett, hogy a csekély mennyiségű főzővízbe kioldódó sok keményítő megakadályozza a tészta összeragadását. Az sem mellékes, hogy kevesebb áram vagy gáz kell a víz felforralásához, továbbá kevesebb edényt kell elmosogatni.
Íme egy újabb egyedényes tésztaétel:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.