Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Alapételek

Ellenállhatatlan egyedényes spagetti, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló!

Egyszerű egyedényes paradicsomos tészta
Korog a gyomrod és attól tartasz, hogy éhen halsz, mire felforr a víz és beleszórhatod a tésztát? Akkor próbáld ki ezt a szenzációs módszert!

A tészta mindig kézenfekvő megoldás, ha rád tör az éhség, és a lehető legegyszerűbben össze akarsz ütni valami laktatót. Eláruljuk, hogyan tudod lerövidíteni a főzési időt energiapazarlás nélkül.

1. Rendezd el a spagettit egy mély serpenyőben, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd kezdd el forralni. Csupán azt kell kivárnod, hogy a tészta jól megszívja magát, a főzővíz pedig szinte teljesen elpárologjon. Ekkor kóstold meg, de szinte biztos, hogy már harapható (al dente) állapotú.

2. Tegyél rá egy kis passzírozott paradicsomot és paradicsompürét, szórj rá egy csipet cukrot (vagy helyettesítsd egy pici mézzel), ízesítsd sóval, borssal, esetleg még mediterrán fűszerkeverékkel, majd forgasd össze, és forralj egyet rajta. Készen is van, lehet tálalni, bazsalikommal díszíteni!

A módszer nagy előnye a gyorsaság mellett, hogy a csekély mennyiségű főzővízbe kioldódó sok keményítő megakadályozza a tészta összeragadását. Az sem mellékes, hogy kevesebb áram vagy gáz kell a víz felforralásához, továbbá kevesebb edényt kell elmosogatni.

Íme egy újabb egyedényes tésztaétel:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.