Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hétköznapra, házibulira, vendégvárónak... A különleges vajkrémeket nem lehet megunni!
1. Arab fűszervaj

Hozzávalók:

25 dkg vaj
1/2 db olajban eltett paprika
1 ek őrölt római kömény
1 ek őrölt koriander
1 ek citromlé
1 tk őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor menta felaprított levelei
1 csipet őrölt csili
0,5 dl olívaolaj

Elkészítése:

Vágjuk nagyon apróra a paprikát. Zúzzuk össze a fokhagymát. Adjuk az összes hozzávalót a vajhoz, és keverjük habosra, majd sózzuk meg ízlés szerint. Töltsük befőttesüvegbe, zárjuk le, és tegyük hűtőbe. Különösen finom báránysülttel, grillezett zöldséggel és ropogósra sütött pitakenyérrel.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 210 kcal

A NAGY NATÚRVAJKRÉM-TESZT! KIPRÓBÁLTUK, MELYIK A LEGFINOMABB >>>
2. Gyömbéres vajkrém

Hozzávalók:

25 dkg vaj
1 csokor felaprított koriander zöld
2 dkg friss gyömbér
1 tk őrölt
kurkuma

Elkészítése:

A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Adjuk a vajhoz a kurkumával és a korianderzölddel együtt, sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Fedjük le, és állítsuk a hűtobe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk friss kenyérrel vagy grillezett húsok mellé.

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 190 kcal

VAJJAL AZ IGAZI >>>
3. Pisztáciás krém

Hozzávalók:

25 dkg vaj
10 dkg márványsajt
2 fej hagyma
1/4 csokor felaprított petrezselyemzöld
8 dkg pisztácia

Elkészítése:

Morzsoljuk tálba a márványsajtot. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a petrezselyemzöldet, az apróra darabolt pisztáciát és a vajat. Sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Töltsük fedeles üvegedénybe, zárjuk le, és tegyük a hűtobe. Tökéletes kiegészítője zöldséges és darált hússal készült fogásoknak.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 250 kcal

VAJ, A TEJTERMÉKEK KIRÁLYNŐJE >>>
Tipp

Elegáns tálalási mód, ha hengert formázunk a vajkrémből, fóliába csomagoljuk, behűtjük, és felszeletelve tányérra tesszük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.