Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hétköznapra, házibulira, vendégvárónak... A különleges vajkrémeket nem lehet megunni!
1. Arab fűszervaj

Hozzávalók:

25 dkg vaj
1/2 db olajban eltett paprika
1 ek őrölt római kömény
1 ek őrölt koriander
1 ek citromlé
1 tk őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor menta felaprított levelei
1 csipet őrölt csili
0,5 dl olívaolaj

Elkészítése:

Vágjuk nagyon apróra a paprikát. Zúzzuk össze a fokhagymát. Adjuk az összes hozzávalót a vajhoz, és keverjük habosra, majd sózzuk meg ízlés szerint. Töltsük befőttesüvegbe, zárjuk le, és tegyük hűtőbe. Különösen finom báránysülttel, grillezett zöldséggel és ropogósra sütött pitakenyérrel.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 210 kcal

A NAGY NATÚRVAJKRÉM-TESZT! KIPRÓBÁLTUK, MELYIK A LEGFINOMABB >>>
2. Gyömbéres vajkrém

Hozzávalók:

25 dkg vaj
1 csokor felaprított koriander zöld
2 dkg friss gyömbér
1 tk őrölt
kurkuma

Elkészítése:

A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Adjuk a vajhoz a kurkumával és a korianderzölddel együtt, sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Fedjük le, és állítsuk a hűtobe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk friss kenyérrel vagy grillezett húsok mellé.

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 190 kcal

VAJJAL AZ IGAZI >>>
3. Pisztáciás krém

Hozzávalók:

25 dkg vaj
10 dkg márványsajt
2 fej hagyma
1/4 csokor felaprított petrezselyemzöld
8 dkg pisztácia

Elkészítése:

Morzsoljuk tálba a márványsajtot. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a petrezselyemzöldet, az apróra darabolt pisztáciát és a vajat. Sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Töltsük fedeles üvegedénybe, zárjuk le, és tegyük a hűtobe. Tökéletes kiegészítője zöldséges és darált hússal készült fogásoknak.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 250 kcal

VAJ, A TEJTERMÉKEK KIRÁLYNŐJE >>>
Tipp

Elegáns tálalási mód, ha hengert formázunk a vajkrémből, fóliába csomagoljuk, behűtjük, és felszeletelve tányérra tesszük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.