Hozzávalók:
25 dkg vaj
1/2 db olajban eltett paprika
1 ek őrölt római kömény
1 ek őrölt koriander
1 ek citromlé
1 tk őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor menta felaprított levelei
1 csipet őrölt csili
0,5 dl olívaolaj
só
Elkészítése:
Vágjuk nagyon apróra a paprikát. Zúzzuk össze a fokhagymát. Adjuk az összes hozzávalót a vajhoz, és keverjük habosra, majd sózzuk meg ízlés szerint. Töltsük befőttesüvegbe, zárjuk le, és tegyük hűtőbe. Különösen finom báránysülttel, grillezett zöldséggel és ropogósra sütött pitakenyérrel.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 210 kcal
Hozzávalók:
25 dkg vaj
1 csokor felaprított koriander zöld
2 dkg friss gyömbér
1 tk őrölt
kurkuma
só
Elkészítése:
A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Adjuk a vajhoz a kurkumával és a korianderzölddel együtt, sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Fedjük le, és állítsuk a hűtobe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk friss kenyérrel vagy grillezett húsok mellé.
Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 190 kcal
Hozzávalók:
25 dkg vaj
10 dkg márványsajt
2 fej hagyma
1/4 csokor felaprított petrezselyemzöld
8 dkg pisztácia
só
Elkészítése:
Morzsoljuk tálba a márványsajtot. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a petrezselyemzöldet, az apróra darabolt pisztáciát és a vajat. Sózzuk meg ízlés szerint, és alaposan keverjük össze. Töltsük fedeles üvegedénybe, zárjuk le, és tegyük a hűtobe. Tökéletes kiegészítője zöldséges és darált hússal készült fogásoknak.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
4 személyre
egy adag: 250 kcal
Elegáns tálalási mód, ha hengert formázunk a vajkrémből, fóliába csomagoljuk, behűtjük, és felszeletelve tányérra tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.