Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Ha egy ízletes, gyorsan elkészíthető, frissítő levesre vágysz, akkor próbáld ki a kapros-joghurtos uborkalevest, amit 10 perc alatt össze lehet dobni. Alacsony kalóriatartalma miatt pedig ezt a mennyei fogást akár a diétás menübe is beillesztheted.

Amennyiben nincs túl sok időd arra, hogy még levest is főzz ebédre, vagy csak egyszerűen egy könnyű, nyári ételre vágysz, akkor készítsd el a Vidék íze magazin kiváló receptjét, a kapros-joghurtos uborkalevest. Főzni egyáltalán nem kell, az alapanyagok nagy részét pedig csak össze kell turmixolni.

Kapros-joghurtos uborkaleves, egy igazi nyári, frissítő fogás / Fotó: Vidék íze magazin
Kapros-joghurtos uborkaleves, egy igazi nyári, frissítő fogás / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a leves receptje!

Hozzávalók:

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • 3-4 dl joghurt
  • 10-20 cm póréhagyma

Elkészítés:

  1. Elfelezzük az uborkát, a felét lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán. A másik felét felkockázzuk.
  2. Beledobjuk egy turmixba, adunk hozzá egy gerezd fokhagymát, egy kis csokor durvára vágott kaprot, hozzáöntünk egy pohár joghurtot és összeturmixoljuk.
  3. Végül hozzákeverünk egy darabka, nagyon apróra vágott póréhagymát, beleforgatjuk a félretett reszelt uborkát, és ízlés szerint sózzuk.
  4. Tálalásnál egy kis kaporral díszítjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.