Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ha egy ízletes, gyorsan elkészíthető, frissítő levesre vágysz, akkor próbáld ki a kapros-joghurtos uborkalevest, amit 10 perc alatt össze lehet dobni. Alacsony kalóriatartalma miatt pedig ezt a mennyei fogást akár a diétás menübe is beillesztheted.

Amennyiben nincs túl sok időd arra, hogy még levest is főzz ebédre, vagy csak egyszerűen egy könnyű, nyári ételre vágysz, akkor készítsd el a Vidék íze magazin kiváló receptjét, a kapros-joghurtos uborkalevest. Főzni egyáltalán nem kell, az alapanyagok nagy részét pedig csak össze kell turmixolni.

Kapros-joghurtos uborkaleves, egy igazi nyári, frissítő fogás / Fotó: Vidék íze magazin
Kapros-joghurtos uborkaleves, egy igazi nyári, frissítő fogás / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a leves receptje!

Hozzávalók:

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • 3-4 dl joghurt
  • 10-20 cm póréhagyma

Elkészítés:

  1. Elfelezzük az uborkát, a felét lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán. A másik felét felkockázzuk.
  2. Beledobjuk egy turmixba, adunk hozzá egy gerezd fokhagymát, egy kis csokor durvára vágott kaprot, hozzáöntünk egy pohár joghurtot és összeturmixoljuk.
  3. Végül hozzákeverünk egy darabka, nagyon apróra vágott póréhagymát, beleforgatjuk a félretett reszelt uborkát, és ízlés szerint sózzuk.
  4. Tálalásnál egy kis kaporral díszítjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.