A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, majd egy kevés cukorral kidörzsöljük belőle a vanília magokat.
A citrom héjából 1 nagy ívet hámozunk, majd a levét kifacsarjuk.
Száraz lábasban a szegfűszegeket és a fahéjakat addig pirítjuk, ameddig intenzíven el nem kezdik ereszteni az illatukat.
Ekkor 3 dl vizet, a vaníliát, a cukrot, a citrom héját és levét hozzáadjuk és felforraljuk, lezárjuk.
Az almákat megpucoljuk, negyedeljük, kimagozzuk és a befőttes üvegekbe rendezzük 3/4-ig, majd felöntjük a lével úgy, hogy ellepje, szükség esetén vízzel pótoljuk.
A befőttesüvegeket lábasba tesszük, és körbeöntjük vízzel, majd felforraljuk azt.
Ahogy felforrt, egyesével kivesszük a befőttesüvegeket, rátesszük a celofánt és a fémkupakokat szorosan, majd fejjel lefelé visszatesszük a lábasba és lezárjuk a tüzet, ott hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.