Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Bébipapi

Gluténérzékeny a gyerek? Így süss neki rántott húst!

Diós csirkeszárny tojás nélkül
Ha gluténérzékeny a gyerek, az az egész család táplálkozását "megreformálja". Szerencsére azonban az olyan finomságokról sem kell lemondanunk, mint a rántott hús, csak egy kicsit másképp kell elkészíteni, mint megszoktuk. Ehhez ad tanácsokat Felcsiki Tünde, a Mentes pillanatok című könyv szerzője.

1. Én rendszeresen készítek gluténmentes lisztekből (rizs- vagy kukoricaliszt + tojás) kikevert sűrű masszát, amibe a besózott húsokat megmártom, majd ezeket forró zsiradékban készre sütöm.

2. A panírozáshoz a húst vagy zöldséget rizslisztbe, tojásba, majd kukorica- és burgonyapehely keverékébe forgatom bele.

3. A panírt megbolondíthatjuk különböző magvakkal (amennyiben nem vagyunk rá allergiások). Kedvenceim: szezámmag, lenmag, amarant, dió, tökmag.

4. Mivel én rendszeresen sütök gluténmentes kenyeret a családnak, az abból megmaradt darabokat apró kockára vágom, és tepsiben szétterítve 50 fokon lassan kiszárítom. A kiszáradt kenyérkockákat mozsárban az általam kedvelt méretűre összetöröm. Ez is tökéletes panírozáshoz.

Itt olvass tovább Felcsiki Tündéről!>>>
A mentes pillanatok rovatunkat itt találod!>>>
Még több tipp és tanács glutén- és laktózérzékenyeknek >>>
DIÓS CSIRKESZÁRNY TOJÁS NÉLKÜL (GLUTÉNMENTES) >>>
Mindenmentes receptek >>>
A PANÍR, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD: ZELLERES BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMELLCSÍKOK - VIDEÓ! >>>
JOBB, MINT AZ EREDETI! ÍGY KÉSZÍTS PUHA, KÖNNYŰ TÚRÓGOMBÓCOT GLUTÉNMENTESEN- VIDEÓ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.