Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Desszert

Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal - indítsd a hetet egy brutál finomsággal!

A palacsintából isteni második fogást - vagy éppen reggelit - készíthetsz, ha élesztőt teszel a tésztájába: még laktatóbb, még finomabb lesz a végeredmény. Ha mindezt még almával is megpakolod, garantál a siker. Íme a recept!

Az almás palacsinta tökéletes választás, ha egy olyan örök klasszikust, mint a palacsinta szeretnél egy kis csavarral feldobni. A lédús, természetesen édes alma remekül kiegészíti  a palacsinta puha tésztáját, így egy egyszerű fogásból is igazán különleges csemege válik. Legyen szó édes reggeliről, második fogásról egy tartalmas leves után vagy desszertről, ez a könnyen elkészíthető finomság garantáltan mindenkit elvarázsol.

  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 40 perc
  • 1 adag: 350 kcal  
Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal
Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Így készül az almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal:

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 35 dkg liszt 
  • 2 tojás 
  • 1 dkg friss élesztő 
  • 3 dl tej 
  • 1 csipet só 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 4 alma 
  • kb. 10 dkg vaj a sütéshez 
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz 

A csokiszószhoz: 

  • 2 dl tejszín 
  • 12 dkg étcsoki 
  • fél kávéskanál fahéj 

Elkészítése:

  1. Palacsintatésztát keverünk a lisztből, a tejből, a sóból, a cukorból és a tojásokból. Belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb legyen a massza.
  2. Meghámozzuk az almát, a közepét kiszúrjuk, és felkarikázzuk a gyümölcshúst.
  3. Fél kávéskanálnyi vajat felforrósítunk a palacsintasütőben. Belemerünk egy adag tésztát, és ráfektetünk pár karika almát. Ha megsült az egyik fele, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Átcsúsztatjuk egy tányérra, melegen tartjuk, amíg a többit is megsütjük.
  4. Elkészítjük a csokiszószt: 50-55 fokosra felmelegítjük a tejszínt, majd több részletben feloldjuk benne a nagyon apróra vágott étcsokoládét. Hozzákeverjük a fahéjat. Ezzel tálaljuk a gyümölcsös édességet. Megszórhatjuk fahéjas porcukorral is. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.