Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Desszert

Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal - indítsd a hetet egy brutál finomsággal!

A palacsintából isteni második fogást - vagy éppen reggelit - készíthetsz, ha élesztőt teszel a tésztájába: még laktatóbb, még finomabb lesz a végeredmény. Ha mindezt még almával is megpakolod, garantál a siker. Íme a recept!

Az almás palacsinta tökéletes választás, ha egy olyan örök klasszikust, mint a palacsinta szeretnél egy kis csavarral feldobni. A lédús, természetesen édes alma remekül kiegészíti  a palacsinta puha tésztáját, így egy egyszerű fogásból is igazán különleges csemege válik. Legyen szó édes reggeliről, második fogásról egy tartalmas leves után vagy desszertről, ez a könnyen elkészíthető finomság garantáltan mindenkit elvarázsol.

  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 40 perc
  • 1 adag: 350 kcal  
Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal
Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Így készül az almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal:

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 35 dkg liszt 
  • 2 tojás 
  • 1 dkg friss élesztő 
  • 3 dl tej 
  • 1 csipet só 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 4 alma 
  • kb. 10 dkg vaj a sütéshez 
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz 

A csokiszószhoz: 

  • 2 dl tejszín 
  • 12 dkg étcsoki 
  • fél kávéskanál fahéj 

Elkészítése:

  1. Palacsintatésztát keverünk a lisztből, a tejből, a sóból, a cukorból és a tojásokból. Belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb legyen a massza.
  2. Meghámozzuk az almát, a közepét kiszúrjuk, és felkarikázzuk a gyümölcshúst.
  3. Fél kávéskanálnyi vajat felforrósítunk a palacsintasütőben. Belemerünk egy adag tésztát, és ráfektetünk pár karika almát. Ha megsült az egyik fele, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Átcsúsztatjuk egy tányérra, melegen tartjuk, amíg a többit is megsütjük.
  4. Elkészítjük a csokiszószt: 50-55 fokosra felmelegítjük a tejszínt, majd több részletben feloldjuk benne a nagyon apróra vágott étcsokoládét. Hozzákeverjük a fahéjat. Ezzel tálaljuk a gyümölcsös édességet. Megszórhatjuk fahéjas porcukorral is. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.