Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Desszert

Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal - indítsd a hetet egy brutál finomsággal!

A palacsintából isteni második fogást - vagy éppen reggelit - készíthetsz, ha élesztőt teszel a tésztájába: még laktatóbb, még finomabb lesz a végeredmény. Ha mindezt még almával is megpakolod, garantál a siker. Íme a recept!

Az almás palacsinta tökéletes választás, ha egy olyan örök klasszikust, mint a palacsinta szeretnél egy kis csavarral feldobni. A lédús, természetesen édes alma remekül kiegészíti  a palacsinta puha tésztáját, így egy egyszerű fogásból is igazán különleges csemege válik. Legyen szó édes reggeliről, második fogásról egy tartalmas leves után vagy desszertről, ez a könnyen elkészíthető finomság garantáltan mindenkit elvarázsol.

  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 40 perc
  • 1 adag: 350 kcal  
Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal
Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Így készül az almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal:

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 35 dkg liszt 
  • 2 tojás 
  • 1 dkg friss élesztő 
  • 3 dl tej 
  • 1 csipet só 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 4 alma 
  • kb. 10 dkg vaj a sütéshez 
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz 

A csokiszószhoz: 

  • 2 dl tejszín 
  • 12 dkg étcsoki 
  • fél kávéskanál fahéj 

Elkészítése:

  1. Palacsintatésztát keverünk a lisztből, a tejből, a sóból, a cukorból és a tojásokból. Belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb legyen a massza.
  2. Meghámozzuk az almát, a közepét kiszúrjuk, és felkarikázzuk a gyümölcshúst.
  3. Fél kávéskanálnyi vajat felforrósítunk a palacsintasütőben. Belemerünk egy adag tésztát, és ráfektetünk pár karika almát. Ha megsült az egyik fele, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Átcsúsztatjuk egy tányérra, melegen tartjuk, amíg a többit is megsütjük.
  4. Elkészítjük a csokiszószt: 50-55 fokosra felmelegítjük a tejszínt, majd több részletben feloldjuk benne a nagyon apróra vágott étcsokoládét. Hozzákeverjük a fahéjat. Ezzel tálaljuk a gyümölcsös édességet. Megszórhatjuk fahéjas porcukorral is. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.