Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A macaronláz csak nem akar múlni. A falatnyi finomság véglegesen belopta magát a szívünkbe, s az évek múltával is szívesen ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat egy-két színes, töltött habcsókkal.

A macaron kitűnő gasztroajándék, főleg, ha saját magunk készítjük el a szeretteinknek. Látszik benne a törődés, a munka, az igényesség, a macaron egy falatnyi luxus, aminek biztos, hogy mindenki örül.

A pontos receptleírások követése mellett az alábbi - a 2016-os Macaron-nap győztesétől, a Mészáros cukrászda cukrászaitól származó - praktikákat is érdemes betartani, ha igazán finom és szép macaronokat szeretnénk sütni.

Óvatosan a tésztával!

Ha valóban szép felületű, fényes tésztájú macaronokat szeretnénk, akkor javasolt a drágább, finomabb szemcseméretű mandulaliszttel dolgozni. Mivel apróbbak a szemcséi, így nem lesz rögös, göcsörtös tőle a macaron felszíne. A legszebb macaronok érdekében a mandulalisztet minden esetben szitáljuk át (a fennmaradó nagyobb rögöket pedig dolgozzuk bele a kedvenc kekszünk tésztájába).

Pihentessünk vagy ne pihentessünk?

A pihentetés a receptben található anyaghányadtól függ. Érdemes olyan receptet keresni, ahol nem kell sokat pihentetni a tésztát, sok esetben a macaron ezen a ponton bukik el. Az egyenletes hőfok és kiegyenlített páratartalom elengedhetetlen a pihentetéshez, amely sok háztartásban csak részben adott.

Töltsük kreatívan!

Míg Mészárosék csak színezik, de nem ízesítik a macaron tésztáját, addig a töltelékeknél a legfőbb vezérelvük a kreativitás. A különféle ganache-alapú töltelékek mellett, számtalan gyümölccsel, lekvárral kombinált töltelékük is van, sőt az egyik legizgalmasabb a gyümölcsszíves töltelék, ahol a maracon közepén valamilyen aszalt gyümölcs kap helyet, s csokoládékrém veszi körül. Ugyancsak jó ötletadó Mészárosék opera macaronja is, ahol a két tésztafél más-más krémet kap, s így a végeredményben is számtalan íz találkozik.

KÓKUSZKOCKA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI >>>
ITT A KEZDŐK ÁLOMSÜTJE: OMLÓS RESZELT TÚRÓS POFONEGYSZERŰEN >>>
JOBB, MINT A BOLTI! EGYSZERŰ TÚRÓPÖTTY SÜTÉS NÉLKÜL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.