Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A macaronláz csak nem akar múlni. A falatnyi finomság véglegesen belopta magát a szívünkbe, s az évek múltával is szívesen ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat egy-két színes, töltött habcsókkal.

A macaron kitűnő gasztroajándék, főleg, ha saját magunk készítjük el a szeretteinknek. Látszik benne a törődés, a munka, az igényesség, a macaron egy falatnyi luxus, aminek biztos, hogy mindenki örül.

A pontos receptleírások követése mellett az alábbi - a 2016-os Macaron-nap győztesétől, a Mészáros cukrászda cukrászaitól származó - praktikákat is érdemes betartani, ha igazán finom és szép macaronokat szeretnénk sütni.

Óvatosan a tésztával!

Ha valóban szép felületű, fényes tésztájú macaronokat szeretnénk, akkor javasolt a drágább, finomabb szemcseméretű mandulaliszttel dolgozni. Mivel apróbbak a szemcséi, így nem lesz rögös, göcsörtös tőle a macaron felszíne. A legszebb macaronok érdekében a mandulalisztet minden esetben szitáljuk át (a fennmaradó nagyobb rögöket pedig dolgozzuk bele a kedvenc kekszünk tésztájába).

Pihentessünk vagy ne pihentessünk?

A pihentetés a receptben található anyaghányadtól függ. Érdemes olyan receptet keresni, ahol nem kell sokat pihentetni a tésztát, sok esetben a macaron ezen a ponton bukik el. Az egyenletes hőfok és kiegyenlített páratartalom elengedhetetlen a pihentetéshez, amely sok háztartásban csak részben adott.

Töltsük kreatívan!

Míg Mészárosék csak színezik, de nem ízesítik a macaron tésztáját, addig a töltelékeknél a legfőbb vezérelvük a kreativitás. A különféle ganache-alapú töltelékek mellett, számtalan gyümölccsel, lekvárral kombinált töltelékük is van, sőt az egyik legizgalmasabb a gyümölcsszíves töltelék, ahol a maracon közepén valamilyen aszalt gyümölcs kap helyet, s csokoládékrém veszi körül. Ugyancsak jó ötletadó Mészárosék opera macaronja is, ahol a két tésztafél más-más krémet kap, s így a végeredményben is számtalan íz találkozik.

KÓKUSZKOCKA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI >>>
ITT A KEZDŐK ÁLOMSÜTJE: OMLÓS RESZELT TÚRÓS POFONEGYSZERŰEN >>>
JOBB, MINT A BOLTI! EGYSZERŰ TÚRÓPÖTTY SÜTÉS NÉLKÜL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.