Előfordul, hogy néhány banánnal többet vettünk, mint kellett volna, és túlérett állapotban, magas cukortartalommal már nem olyan finom a gyümölcs. Ám ilyenkor készíthetjük belőle a legjobb desszerteket! A klasszikus banánkenyér és banános palacsinta is mennyei, de mutatunk 5 szuper alternatívát, ha ezeket már unod egy kicsit.
Számos érv szól a banánevés mellett, még úgy is, hogy magas szénhidráttartalmú gyümölcs. Egy nagyobb banán kb. 125 kcal, és 27 g szénhidrátot tartalmaz, aminek nagy része cukor. Éppen ezért gyorsan energiát adó gyümölcs, ráadásul értékes tápanyagokkal is ellátja a szervezetünket. Káliumban és magnéziumban gazdag, ezért jótékony hatással van a vérnyomásra és a szívre, valamint védi a csontokat. Savcsökkentő hatásának köszönhetően védi a gyomornyálkahártyát. A benne található pektin segíti az emésztőrendszer működését, a frukto-oligoszacharidjai pedig serkentik a jótékony baktériumok szaporodását.
Nemcsak önmagában fogyasztva, hanem desszertek alapanyagaként is remek választás, az igazán érett banán a cukrot is kiváltja a süteményekben. Lássuk, miket készíthetünk belőle.
A legegyszerűbb módja a túlérett gyümölcs felhasználásának ez a mézes-fahéjas sült banán>>>
Hozzávalók (4 adaghoz):
Hozzávalók (4 adaghoz):
Hozzávalók (4 adaghoz):
Hozzávalók (4 adaghoz):
A banános desszertek elkészítése pofonegyszerű, nézd meg mindet egy videóban.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.