Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Diéták

6 pikáns salátaöntet, ami feldobja a diétádat!

salátaöntetek mézes-mustáros öntet
A gyakorta húsz fok fölé szökő higanyszál jelzi, hogy egyre kevesebb időnk van versenysúlyunk visszanyerésére a nyári fürdőruha szezonig. Ami a jó hír, hogy a melegben kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket, viszont a tél folyamán kiürült vitaminraktáraink követelik jussukat mindenféle friss idényzöldség és -gyümölcs formájában. Hogy a kellő változatosság azért e téren is meglegyen, ajánlunk néhány igazán izgalmas öntetet a saláta mixekhez!
Mediterrán sajtos öntet

Turmixgépe teszünk fél csésze olívaolajat, 1 evőkanál vörösborecetet, negyed csésze citromlevet, 1 evőkanál Worcestershire szószt és 2 evőkanál szardellapasztát. Hozzáadjuk a fél teáskanál mustárport, 3 evőkanál tejfölt és fél csésze reszelt parmezán sajtot. Fokhagymanyomóval áttörünk 4 gerezd fokhagymát és a többi hozzávalóhoz tesszük. Az egészet addig turmixoljuk, míg egy sima masszát kapunk.

Diétatippek és fogyókúrás tanácsok >>>
Könnyű tormás öntet

Egy kisebb tálba összeöntjük az 1 csésze joghurtot fél csésze tejfölt, negyed csésze reszelt tormát, 2 evőkanál apróra szeletelt újhagymát, majd hozzáadjuk a fél csésze majonézt, fél-fél teáskanál sót és borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, vagy akár turmixgépben simára turmixoljuk.

Pikáns mézes-mustáros öntet

Egy tálkába összekeverünk 2-2 teáskanál mézet és dijoni mustárt, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál citromlevet és egy kevés sót. Habverővel fokozatosan keverjük miközben hozzáöntjük a negyed csésze olívaolajat. Apróra vágunk 2 teáskanál kakukkfüvet és ledarálunk fél darab csili- vagy jalapeno paprikát, majd ezeket is az öntethez adjuk és alaposan összedolgozzuk.

3 VILLÁMGYORS FOGYÓKÚRÁS EBÉD - ÍNYENCSÉGEK 400 KALÓRIA ALATT! >> >
Fokhagymás-joghurtos öntet

Egy tálba öntjük az egyharmad csésze joghurtot, a másfél csésze dijoni mustárt, 2 teáskanál reszelt fokhagymát, egy teáskanál őrölt köményt és egynyolcad teáskanál fekete őrölt borsot. Habverővel folyamatosan verjük, közben lassan hozzácsorgatjuk a 3 evőkanálnyi olívaolajat. Addig keverjük, amíg egyenletesen sima lesz az öntet.

Pestos öntet

Egy tálba beleteszünk 3 csésze friss bazsalikom apróra csipkedett leveleit, 4 gerezd zúzott fokhagymát, háromnegyed csésze morzsolt parmezán sajtot, fél csésze olívaolajat és negyed csésze fenyőmagot. Az egészet botmixerrel összedolgozzuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá még petrezselymet, vagy ha túl szárazak a levelek akkor egy kevés citromlevet. Bármilyen salátához jól illik.

PESTO RECEPTEK ITT >>>
Lágy kéksajtos öntet

Egy tálba belemorzsoljuk a csészényi kéksajtot és villával összenyomkodjuk. Beleöntjük a turmixgépbe, és hozzáadunk 2 csésze majonézt, másfél csésze írót, 2 evőkanál Worcestershire szószt és egy teáskanál fokhagymaport. Simára turmixoljuk az egészet, és tálalás előtt öntjük a salátára. Remekül megy zöldsalátákhoz, de akár mártogatós is lehet belőle zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.