Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
A tartós fogyás titka nem a koplalás, hanem az egészséges, jó minőségű ételek fogyasztása. Mutatunk néhány jolly-joker falatot!

A káposztafélék sokáig eltelítenek

Azt mindannyian tudjuk, hogy a brokkoli, a kelkáposzta és a karfiol nagyon egészséges. A káposztafélék azonban a fogyásban is segítenek, a bennük található anyagok ugyanis hosszú időre eltelítenek! Igyekezz beépíteni őket az étrendedbe, és legalább hetente háromszor fogyassz ilyen ételt!

Joghurt az erős csontokért

A kor előrehaladtával a szervezet egyre jobban igényli a csonterősítő kalciumban gazdag ételeket. Ez a fontos ásványi anyag azonban a zsírlebontásban is szerepet játszik! Legjobb forrásai a joghurt, a tej, az író, a sajt és a brokkoli. A tejtermékekből válaszd a zsírszegény változatot, és fogyassz naponta három adagnyit a kalciumban gazdag ételekből.

A joghurt kiváló kálciumforrás
A joghurt kiváló kálciumforrás

A kivi feszesíti a bőrt

Az édes-savanykás gyümölcsben található C-vitamin segíthet a cellulitis elleni harcban, hiszen ez a vitamin felelős többek között a kötőszövetek állapotáért is. Egyél minden nap C-vitaminban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, vagyis kivit, citrusféléket, brokkolit, csili-, zöld és piros paprikát, petrezselymet és zöld leveles zöldségeket! Az átlagos ajánlott napi C-vitamin-bevitel 40 mg. Összehasonlításképpen: 100 g kivi 92,7 mg-nyit tartalmaz, tehát egy kivi nagyjából fedezi az ajánlott C-vitamin szükségletedet.

A kivi kiváló C-vitamin forrás
A kivi kiváló C-vitamin forrás

Szárnyashús a szép izomzatért

Ha az ételek révén nem jut elég fehérjéhez a szervezeted, akkor a tested nem a zsírtartalékot kezdi el lebontani, hogy energiát nyerjen, hanem az izmokat. Ezért nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű fehérjét fogyassz minden nap! A szárnyashúsok és a sovány vörös húsok finomak, és számtalan módon elkészíthetőek. Lehetőleg grillezve vagy párolva fogyaszd őket, hiszen így minimális mennyiségű zsiradékra van szükség az elkészítésükhöz.

Napraforgómag a farkaséhség ellen

A napraforgómag remek cinkforrás. Ez a fontos ásványi anyag, amellett, hogy szebbé teszi a bőrt és a hajat, az anyagcserében is fontos szerepet játszik, ráadásul kordában tartja az inzulinszintet, segítségével tehát elkerülhető a farkaséhség. Azzal, ha a reggeli müzlidbe vagy a joghurtodba 1 kanál natúr napraforgómagot raksz, sokat tettél az egészségedért! További cinkforrások: borjúmáj, vörös húsok, tökmag, tojás.

Repceolaj a szívért

A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez, hiszen csökkenti a vérnyomást, szabályozza a koleszterin- és a vércukorszintet ez utóbbi révén pedig megelőzi az éhségérzet kialakulását! A repceolaj ideális a salátaöntetbe, de a mennyiségre természetesen ilyenkor is ügyelni kell (1 személy = 1 evőkanál). További remek omega-3-források: lenmag, tengeri halak, diófélék, vesebab, spenót.

A tengeri hal segít a fogyásban

Néhány éve a minnesotai egyetem kutatói érdekes felfedezést tettek: egy kísérlet során kiderült, hogy minél magasabb D-vitamin-szintnél kezdett valaki diétázni, annál jelentősebb súlyvesztésre számíthatott. Végül azt is kimondták, hogy az eredmények szerint a D-vitamin a fogyókúra során is növelheti a fogyás mértékét. A friss vagy mirelit (tehát nem konzerv) lazac, makréla, pisztráng, hering, garnéla, tonhal, valamint a halolajok, a tej és a tojássárgája is tartalmaznak D-vitamint.

A lencsétől biztosan jóllaksz!

A lencse magas rosttartalma segíti az anyagcsere folyamatokat
A lencse magas rosttartalma segíti az anyagcsere folyamatokat

A rostban gazdag hüvelyesek hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak azáltal, hogy étkezés után megakadályozzák a vércukorszint emelkedését. Emellett a rostanyagok az emésztőrendszer munkáját is támogatják! A hüvelyesek (bab, borsó, lencse) mellett rengeteg rostot tartalmaznak például a teljes kiőrlésű kenyerek, a valódi müzlik, a zöldségfélék és a szárított gyümölcsök is.
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.