(kb. 650 kcal)
Reggeli: Barackturmix
Hámozz meg 2 db őszibarackot. Darabold fel, majd turmixold össze 100-100 ml joghurttal és sovány tejjel.
Ebéd: Hideg uborkaleves
Moss meg, majd kocázz fel 1/3 kígyóuborkát. A 2/3-át turmixolja össze 150 ml natúr joghurttal és 1 gerezd fokhagymával. Ízesítsd egy kevés sóval, borssal, fűszerpaprikával, valamint apróra vágott kaporral. A levest merd a tálba, tedd bele a maradék uborkát, hűtsd le, majd adj hozzá 3-4 szem félbevágott koktélparadicsomot.
Vacsora: Ízesíts apróra vágott petrezselyemmel, kevés korianderrel és őrölt fekete borssal 1 pohár natúr joghurtot. Fogyassz el mellé 1 vékony szelet teljes kiőrlésű magos kenyeret.
Nassolnivaló: Gyümölcssaláta
Vágj kockákra 1-1 db körtét és őszibarackot. 1 teáskanál frissen facsart citromlevet keverj össze egy csepp mézzel, és öntsd a gyümölcsökre. Keverj krémesre 150 ml natúr joghurtot 1 teáskanál mézzel és egy kevés fahéjjal, majd forgasd hozzá a gyümölcsöket.
(kb. 1000 kcal)
Reggeli: Almás túró
Hámozz meg 1 db almát. Vágd apróra, locsold meg egy kevés citromlével, és keverd össze 100 g zsírszegény túróval vagy ricottával. Ízesítsd fahéjjal és pár csepp mézzel.
Ebéd: Zöldséges rizs
Főzz meg kb. 3-4 evőkanál barna rizst (kb. 4-5 púpos evőkanál főtt rizs lesz belőle). Darabolj fel 1/2-1/2 db cukkinit, 1-1 db piros kaliforniai és t.v. paprikát. Hevíts 1 evőkanál olívaolajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Utána adj hozzá 2-2 evőkanál párolt (esetleg konzerv) zöldborsót és kukoricát,majd melegítsd össze. A főtt rizst keverd össze a zöldségekkel, majd locsold meg 1-1 teáskanál olívaolajból és balzsamecetből, valamint 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldből készült dresszinggel. Ízesítsd borssal és sóval.
Vacsora: Tejberizs gyümölccsel
Zsírszegény tejben főzz meg 3 evőkanál rizst, majd édesítsd 1-2 csepp mézzel. Fogyassz el mellé 1 db őszibarackot vagy almát.
Nassolnivaló: Rizsszelet túróval
Kenj 2 szelet puffasztottrizs-szeletre 1-1 teáskanál, ízlés szerint fűszerezett, zsírszegény túrót. Fogyassz el mellé 1 db paradicsomot.
(Kb. 800 kcal)
Reggeli: Zöldséglémix
Turmixolj össze 100 ml sárgarépalevet és 200 ml multivitaminos gyümölcslevet, és kortyolgasd el. Ropogtass hozzá egy szűk marék mandulát.
Ebéd: Párolt zöldségek túrókrémmel
Moss meg, és darabolj fel 150 g új sárgarépát, 1 db cukkinit és 1 szál újhagymát. Az egészet pirítsd meg 1 evőkanál olívaolajon, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Adj hozzá 1-2 evőkanál vizet, és lefedve párold puhára. Közben keverj krémesre 50 g zsírszegény túrót, 1 evőkanál joghurtot, 1 teáskanál citromlevet és 1/4 db lereszelt, kinyomkodott kígyóuborkát. Ízesítsd borssal, zöldfűszerekkel, és ezt tálald a párolt zöldségek mellé.
Vacsora: Zöldségleves
Tisztíts meg, majd darabolj fel 1 csomó leveszöldséget (sárgarépa, fehérgyökér, zeller). Pirítsd meg 1 evőkanál olívaolajon, majd öntsd fel 300-400 ml vízzel. Adj hozzá 1/2 db zöldségleveskockát, borsozd meg, szórj rá bőven felaprított petrezselyemzöldet, és főzd puhára a zöldségeket.
Nassolnivaló: Uborkás-paradicsomos katonák
Karikázz fel 1 db paradicsomot, kockázz fel egy fél kígyóuborkát. Mindkettőt hintsd meg egy kevés sóval és borssal, majd ültesd rá az uborkakockákat a paradicsomszeletekre, és eszegesd meg a katonákat.
(Kb. 820 kcal)
Reggeli: Banánfalatok
Karikázz fel 1/2 db banánt. Nyomkodj el 4 teáskanál túrót egy kevéske tejjel, majd a túrókrémet kend a banándarabkákra.
Ebéd: Hamis almás palacsinta
Keverj el 1 db tojást 1 csapott evőkanál liszttel, 6 evőkanál ásványvízzel és 1 csipet cukorral. Serpenyőben forrósíts fel 1 teáskanál olajat, öntsd bele a masszát, és süsd meg, akár egy palacsintát. Ha kész, locsold meg 1-2 evőkanál cukormentes almalével, tedd a tányérra, szórd meg fahéjjal, és fogyaszd el 1 db, cikkekre vágott almával együtt.
Vacsora: Gyümölcssaláta
Forgass össze 200 g ízlés szerinti bogyós gyümölcsöt és 1 db összevágott nektarint, majd locsold meg 1 evőkanál narancslével és 1 teáskanál mézzel.
Nassolnivaló: Dinnye sonkával
Tegyél 1-1 vékony szelet sárgadinnyére, 1-1 vékony szelet sovány sonkát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.