A gyömbér vírus- és baktériumellenes hatóanyagokban gazdag, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. Antimikrobális, antibiotikus és gyulladáscsökkentő hatása is van. Jelentősebb mennyiségben A-, B-, C-, és E-vitaminokat is tartalmaz. Igyál egy gyömbértát, keverd bele a smoothie-dba vagy készíts citromos-gyömbéres csodaitalt, és a szervezeted nagyon hálás lesz érte!
A fokhagyma nem csak kiváló ételízesítő, de gyógyászati célokra is régóta használják. Nem csak baktérium- és vírusölő hatásairól ismert, de enyhíti a gyomorfájást, valamint a herpesz és bizonyos gombás fertőzések ellen is bevethető. Egy nagy tál fokhagymakrémleves például biztosan szuper hatással lesz az egészségedre, akárcsak az, ha néhány gerezdet nyersen is elrágcsálsz.
Az oregánónak antibakteriális és antioxidáns hatásai is vannak, de a letapadt váladék feloldásában is segít. Olyan fitokémiai anyagokat tartalmaz, amik fokozzák testünk ellenálló képességét. Az ételeket is felturbózhatod vele, de akár teát is készíthetsz belőle!
A bodza tele van antioxidánsokkal és mivel flavoidokat is tartalmaz, az immunrendszerünket is erősíti. Csökkenti a lázat és az influenza más tüneteit is enyhíti. Nem csak szörpöt készíthetsz belőle, de szárított bodzából teát is főzhetsz magadnak.
A benne található antioxidánsoknak hála erősíti az immunrendszert, valamint segítenek a különböző betegségek és fertőzések legyőzésében. Napi 2-3 csésze rozmaringból készült tea csodákra képes: 1 tk szárított rozmaringlevelet önts le 2,5 dl forró vízzel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.