Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egészséges

Tegyél szódabikarbónát a kávéba: csodát tesz a gyomroddal!

Tegyél szódabikarbónát a kávéba és csodát látsz! /Fotó: Shutterstock
Keveseknek jutna eszébe szódabikarbónát tenni a kávéba, ám ez a nem mindennapi trükk bizony nagy segítség lehet azok számára, akiknek kényes a gyomra és nem bírja a kávét!

A szódabikarbóna egy igazi csodaszer. Ez a konyhai fehér por már többször is bizonyította, hogy segít megszüntetni a puffadást, de használhatjuk takarítás, sőt még gyomirtás során is. Most egy újabb előnyére derült fény, ugyanis ha a kávéba tesszük, akkor a fekete ital kevésbé fogja bántani az arra érzékenyek gyomrát.

Tegyél szódabikarbónát a kávéba és csodát látsz! /Fotó: Shutterstock
Tegyél szódabikarbónát a kávéba és csodát látsz! /Fotó: Shutterstock

Sokan éhgyomorra isszák a kávét, ez pedig csak előidézi a túlzott savtermelődést, mely gyomorpanaszokhoz vezethet. Ennek vehetjük elejét, ha a lúgos pH-értékű szódabikarbónát beleszórjuk a savas kávéba! Tegyünk 1/4 teáskanál szódabikarbónát a lefőtt kávéba, így eltűnik a kellemetlen, maró érzet, de nem fog megváltozni a kávé íze – írja a Ripost.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.