Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A kukorica egy igazán népszerű nyári csemege, kicsik, és nagyok kedvence, azonban kevesen tudják róla, hogy nemcsak a csöve, hanem a bajusza is rendkívül egészséges.

A kukoricabajusz a kukorica torzsavirágzatának bibeszálai, amelyek a kukoricaszemek mentén, a buroklevelek alatt találhatóak. A kukoricahaj olyan természetes olajokat tartalmaz, amelyek csökkentik a magas vérnyomást, emellett mangán, klorofil és kálium is van menne.

A kukoricabajusz a buroklevelek alatt található / Fotó: Shutterstock
A kukoricabajusz a buroklevelek alatt található / Fotó: Shutterstock

Rendkívül értékes hatóanyagai miatt, teáját régóta fogyasztják, hiszen vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, méregtelenítő hatása mellett a vesének is jót tesz. A bajuszból készült teát azonban nemcsak húgyúti panaszokra, hanem prevenciós jelleggel is ajánlott fogyasztani. Felfázás esetén is javasolt, ugyanis csökkenti a gyulladást, valamint a fájdalmat.
A teát külsőleg is alkalmazhatjuk: mivel a bőr felszínén csillapítja a viszkető, szúró érzést, ezért kiválóan enyhíti a rovarcsípéseket, a bőrfertőzéseket.

Így lehet fogyasztani

Egy bögre kukoricahaj teához forrázzunk le 1 teáskanálnyi kukoricahajat 200 ml vízzel, és hagyjuk ázni legalább 15 percig, majd szűrjük le.
De nemcsak teaként fogyaszthatjuk, akár levesbe, salátába, turmixba is keverhetjük ezt a különleges alapanyagot.

Forrás: Agroinform

Borítókép: Shuttertock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.