Nehogy kidobd a kukorica bajuszát! Ennyi mindenre jó ez az értékes alapanyag

A kukoricabajusz a kukorica torzsavirágzatának bibeszálai, amelyek a kukoricaszemek mentén, a buroklevelek alatt találhatóak. A kukoricahaj olyan természetes olajokat tartalmaz, amelyek csökkentik a magas vérnyomást, emellett mangán, klorofil és kálium is van menne.
Rendkívül értékes hatóanyagai miatt, teáját régóta fogyasztják, hiszen vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, méregtelenítő hatása mellett a vesének is jót tesz. A bajuszból készült teát azonban nemcsak húgyúti panaszokra, hanem prevenciós jelleggel is ajánlott fogyasztani. Felfázás esetén is javasolt, ugyanis csökkenti a gyulladást, valamint a fájdalmat.
A teát külsőleg is alkalmazhatjuk: mivel a bőr felszínén csillapítja a viszkető, szúró érzést, ezért kiválóan enyhíti a rovarcsípéseket, a bőrfertőzéseket.
Egy bögre kukoricahaj teához forrázzunk le 1 teáskanálnyi kukoricahajat 200 ml vízzel, és hagyjuk ázni legalább 15 percig, majd szűrjük le.
De nemcsak teaként fogyaszthatjuk, akár levesbe, salátába, turmixba is keverhetjük ezt a különleges alapanyagot.
Forrás: Agroinform
Borítókép: Shuttertock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.