Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

4+1 fűszer, ami nem hiányozhat a konyhádból - így használd fel őket!

4+1 fűszer, ami nem hiányozhat a konyhádból - így használd fel őket!
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták.  Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.

Kapor

Az uborkafű névvel is illetett gyógy- és fűszernövény felhasználási köre igen széles. A tökfőzeléknek, a kovászos uborkának és sok helyen a túrós batyunak is elengedhetetlen hozzávalója, frissen pedig a halételeket és a szószokat gazdagíthatja vele. A húslevesbe is szórhat belőle egy keveset tálaláskor, különleges zamatot ad majd az ételnek!

Rozmaring

A francia konyha egyik alapfűszerét már az ókorban is fogyasztották. Remek ízt kölcsönöz a bárány- és a nyúlhúsnak, de salátákhoz és párolt zöldségekhez, burgonyakörethez és szószokhoz is adhatjuk.

Babérlevél

A Földközi-tenger medencéjében és Kis-Ázsiában honos növényt nevezik még illat- vagy babérfának is. Jellegzetes íze miatt csínján bánjunk vele, hiszen ha túladagoljuk, azzal akár el is ronthatjuk az ételt! Ízesíthetjük vele a vadast és a különféle sülteket, de az uborka vagy a káposztafélék savanyításához is bátran használható.

Kömény

Ázsiából indult el hódító útjára, és már a Biblia is említést tesz róla. A hazai gasztronómiában több évszázada meghonosodott, őrölt és szemes formájában egyaránt közkedvelt. Adhatjuk savanyú káposztához, céklasalátához, körözötthöz, de a sült húsokra, no meg a pogácsa és a sajtos perec tetejére is hinthetünk egy keveset ebből az erősen aromás magból!

A boldogság illata

A majoránna, más néven pecsenyevirág, az ókorban nagy népszerűségnek és tiszteletnek örvendett. Nem csoda, hiszen a legenda szerint ez volt Aphrodité szent növénye, mely a boldogságot szimbolizálja, és aminek az illatát ő maga alkotta.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.