Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Érdekességek

4+1 fűszer, ami nem hiányozhat a konyhádból - így használd fel őket!

4+1 fűszer, ami nem hiányozhat a konyhádból - így használd fel őket!
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták.  Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.

Kapor

Az uborkafű névvel is illetett gyógy- és fűszernövény felhasználási köre igen széles. A tökfőzeléknek, a kovászos uborkának és sok helyen a túrós batyunak is elengedhetetlen hozzávalója, frissen pedig a halételeket és a szószokat gazdagíthatja vele. A húslevesbe is szórhat belőle egy keveset tálaláskor, különleges zamatot ad majd az ételnek!

Rozmaring

A francia konyha egyik alapfűszerét már az ókorban is fogyasztották. Remek ízt kölcsönöz a bárány- és a nyúlhúsnak, de salátákhoz és párolt zöldségekhez, burgonyakörethez és szószokhoz is adhatjuk.

Babérlevél

A Földközi-tenger medencéjében és Kis-Ázsiában honos növényt nevezik még illat- vagy babérfának is. Jellegzetes íze miatt csínján bánjunk vele, hiszen ha túladagoljuk, azzal akár el is ronthatjuk az ételt! Ízesíthetjük vele a vadast és a különféle sülteket, de az uborka vagy a káposztafélék savanyításához is bátran használható.

Kömény

Ázsiából indult el hódító útjára, és már a Biblia is említést tesz róla. A hazai gasztronómiában több évszázada meghonosodott, őrölt és szemes formájában egyaránt közkedvelt. Adhatjuk savanyú káposztához, céklasalátához, körözötthöz, de a sült húsokra, no meg a pogácsa és a sajtos perec tetejére is hinthetünk egy keveset ebből az erősen aromás magból!

A boldogság illata

A majoránna, más néven pecsenyevirág, az ókorban nagy népszerűségnek és tiszteletnek örvendett. Nem csoda, hiszen a legenda szerint ez volt Aphrodité szent növénye, mely a boldogságot szimbolizálja, és aminek az illatát ő maga alkotta.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.