Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Érdekességek

6 hiba, amit tésztafőzés közben mindenki elkövet

tészta
A tésztafőzés viszonylag egyszerű művelet, de vannak olyan tipikus bakik, amiket a legtöbben gyakran elkövetnek. Mutatjuk, mik ezek, hogy mostantól te is tökéletes tésztát készíthess!

1. Túl Kicsi edényt választasz

„Ebbe vajon belefér?” Találgatunk sokszor, mikor a tökéletes méretű lábast próbáljuk kiválasztani a tésztafőzéshez. Pedig jobban járunk, ha nem takarékoskodunk a mérettel, ugyanis minél több helye van a tésztának, annál kevesebb az esélye annak, hogy főzés közben összetapad.

2. Külön főzöd a szószt és a tésztát

Jellemző hiba, hogy külön főzzük meg a szószt és a tésztát. A végeredmény szempontjából ugyanis sokkal előnyösebb, ha előre felmelegítjük a szószt, majd, amikor már a tésztának is csak egy-két perc kell, hozzáadjuk a szószhoz. Így igazán összeérnek az ízek!

3. Elpazarlod a főzővizet

A legtöbben azonnal kiöntjük a vizet, amiben a tészta főtt, pedig kincset ér. Ha hozzáadunk belőle egy kicsit a szószhoz, sokkal lágyabb és krémesebb lesz a végeredmény. Az egész ízkavalkád sokkal nagyobb egységet fog alkotni. ITT pedig még több tuti tippet találsz a főzővíz felhasználására!

4. Olajat öntesz a főzővízhez

Még egy gyakori hiba a főzővízzel kapcsolatban, ha olajat adunk hozzá. Ezt a legtöbbször azért tesszük, hogy ne ragadjon össze a tészta. De ezt máshogy is elkerülhetjük, tehát felesleges az olaj.

5. Türelmetlen vagy

Tésztafőzés közben a türelmetlenség leginkább úgy tud megnyilvánulni, ha nem várjuk meg, amíg felforr a víz. Ha túl korán hozzáadjuk a tésztát a vízhez, az rengeteget ronthat a textúráján. Nem éri meg!

6. Kiöntöd a maradékot a kukába

Persze, minden étel frissen a legfinomabb, de nem kell rögtön kidobni a maradékot. És itt jön újra képbe a főzővíz: érdemes félretenni belőle egy kicsit egy befőttesüvegbe, ez ugyanis képes újra frissé varázsolni a maradék tésztát. Csak öntsünk rá egy keveset melegítés közben és máris kész.

8 EGYSZERŰ TÉSZTÁS FOGÁS, EGYENESEN A SÜTŐBŐL>>>

10 PARADICSOMOS TÉSZTA RECEPT AZ EGYEDÉNYESTŐL A HÚSGOMBÓCOSIG>>>

5 TÉSZTAÉTEL, AMINEK A VIDEÓJÁT IMÁDTÁTOK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.