Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

6 hiba, amit tésztafőzés közben mindenki elkövet

tészta
A tésztafőzés viszonylag egyszerű művelet, de vannak olyan tipikus bakik, amiket a legtöbben gyakran elkövetnek. Mutatjuk, mik ezek, hogy mostantól te is tökéletes tésztát készíthess!

1. Túl Kicsi edényt választasz

„Ebbe vajon belefér?” Találgatunk sokszor, mikor a tökéletes méretű lábast próbáljuk kiválasztani a tésztafőzéshez. Pedig jobban járunk, ha nem takarékoskodunk a mérettel, ugyanis minél több helye van a tésztának, annál kevesebb az esélye annak, hogy főzés közben összetapad.

2. Külön főzöd a szószt és a tésztát

Jellemző hiba, hogy külön főzzük meg a szószt és a tésztát. A végeredmény szempontjából ugyanis sokkal előnyösebb, ha előre felmelegítjük a szószt, majd, amikor már a tésztának is csak egy-két perc kell, hozzáadjuk a szószhoz. Így igazán összeérnek az ízek!

3. Elpazarlod a főzővizet

A legtöbben azonnal kiöntjük a vizet, amiben a tészta főtt, pedig kincset ér. Ha hozzáadunk belőle egy kicsit a szószhoz, sokkal lágyabb és krémesebb lesz a végeredmény. Az egész ízkavalkád sokkal nagyobb egységet fog alkotni. ITT pedig még több tuti tippet találsz a főzővíz felhasználására!

4. Olajat öntesz a főzővízhez

Még egy gyakori hiba a főzővízzel kapcsolatban, ha olajat adunk hozzá. Ezt a legtöbbször azért tesszük, hogy ne ragadjon össze a tészta. De ezt máshogy is elkerülhetjük, tehát felesleges az olaj.

5. Türelmetlen vagy

Tésztafőzés közben a türelmetlenség leginkább úgy tud megnyilvánulni, ha nem várjuk meg, amíg felforr a víz. Ha túl korán hozzáadjuk a tésztát a vízhez, az rengeteget ronthat a textúráján. Nem éri meg!

6. Kiöntöd a maradékot a kukába

Persze, minden étel frissen a legfinomabb, de nem kell rögtön kidobni a maradékot. És itt jön újra képbe a főzővíz: érdemes félretenni belőle egy kicsit egy befőttesüvegbe, ez ugyanis képes újra frissé varázsolni a maradék tésztát. Csak öntsünk rá egy keveset melegítés közben és máris kész.

8 EGYSZERŰ TÉSZTÁS FOGÁS, EGYENESEN A SÜTŐBŐL>>>

10 PARADICSOMOS TÉSZTA RECEPT AZ EGYEDÉNYESTŐL A HÚSGOMBÓCOSIG>>>

5 TÉSZTAÉTEL, AMINEK A VIDEÓJÁT IMÁDTÁTOK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.