Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

6 hiba, amit tésztafőzés közben mindenki elkövet

tészta
A tésztafőzés viszonylag egyszerű művelet, de vannak olyan tipikus bakik, amiket a legtöbben gyakran elkövetnek. Mutatjuk, mik ezek, hogy mostantól te is tökéletes tésztát készíthess!

1. Túl Kicsi edényt választasz

„Ebbe vajon belefér?” Találgatunk sokszor, mikor a tökéletes méretű lábast próbáljuk kiválasztani a tésztafőzéshez. Pedig jobban járunk, ha nem takarékoskodunk a mérettel, ugyanis minél több helye van a tésztának, annál kevesebb az esélye annak, hogy főzés közben összetapad.

2. Külön főzöd a szószt és a tésztát

Jellemző hiba, hogy külön főzzük meg a szószt és a tésztát. A végeredmény szempontjából ugyanis sokkal előnyösebb, ha előre felmelegítjük a szószt, majd, amikor már a tésztának is csak egy-két perc kell, hozzáadjuk a szószhoz. Így igazán összeérnek az ízek!

3. Elpazarlod a főzővizet

A legtöbben azonnal kiöntjük a vizet, amiben a tészta főtt, pedig kincset ér. Ha hozzáadunk belőle egy kicsit a szószhoz, sokkal lágyabb és krémesebb lesz a végeredmény. Az egész ízkavalkád sokkal nagyobb egységet fog alkotni. ITT pedig még több tuti tippet találsz a főzővíz felhasználására!

4. Olajat öntesz a főzővízhez

Még egy gyakori hiba a főzővízzel kapcsolatban, ha olajat adunk hozzá. Ezt a legtöbbször azért tesszük, hogy ne ragadjon össze a tészta. De ezt máshogy is elkerülhetjük, tehát felesleges az olaj.

5. Türelmetlen vagy

Tésztafőzés közben a türelmetlenség leginkább úgy tud megnyilvánulni, ha nem várjuk meg, amíg felforr a víz. Ha túl korán hozzáadjuk a tésztát a vízhez, az rengeteget ronthat a textúráján. Nem éri meg!

6. Kiöntöd a maradékot a kukába

Persze, minden étel frissen a legfinomabb, de nem kell rögtön kidobni a maradékot. És itt jön újra képbe a főzővíz: érdemes félretenni belőle egy kicsit egy befőttesüvegbe, ez ugyanis képes újra frissé varázsolni a maradék tésztát. Csak öntsünk rá egy keveset melegítés közben és máris kész.

8 EGYSZERŰ TÉSZTÁS FOGÁS, EGYENESEN A SÜTŐBŐL>>>

10 PARADICSOMOS TÉSZTA RECEPT AZ EGYEDÉNYESTŐL A HÚSGOMBÓCOSIG>>>

5 TÉSZTAÉTEL, AMINEK A VIDEÓJÁT IMÁDTÁTOK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.