„Ebbe vajon belefér?” Találgatunk sokszor, mikor a tökéletes méretű lábast próbáljuk kiválasztani a tésztafőzéshez. Pedig jobban járunk, ha nem takarékoskodunk a mérettel, ugyanis minél több helye van a tésztának, annál kevesebb az esélye annak, hogy főzés közben összetapad.
Jellemző hiba, hogy külön főzzük meg a szószt és a tésztát. A végeredmény szempontjából ugyanis sokkal előnyösebb, ha előre felmelegítjük a szószt, majd, amikor már a tésztának is csak egy-két perc kell, hozzáadjuk a szószhoz. Így igazán összeérnek az ízek!
A legtöbben azonnal kiöntjük a vizet, amiben a tészta főtt, pedig kincset ér. Ha hozzáadunk belőle egy kicsit a szószhoz, sokkal lágyabb és krémesebb lesz a végeredmény. Az egész ízkavalkád sokkal nagyobb egységet fog alkotni. ITT pedig még több tuti tippet találsz a főzővíz felhasználására!
Még egy gyakori hiba a főzővízzel kapcsolatban, ha olajat adunk hozzá. Ezt a legtöbbször azért tesszük, hogy ne ragadjon össze a tészta. De ezt máshogy is elkerülhetjük, tehát felesleges az olaj.
Tésztafőzés közben a türelmetlenség leginkább úgy tud megnyilvánulni, ha nem várjuk meg, amíg felforr a víz. Ha túl korán hozzáadjuk a tésztát a vízhez, az rengeteget ronthat a textúráján. Nem éri meg!
Persze, minden étel frissen a legfinomabb, de nem kell rögtön kidobni a maradékot. És itt jön újra képbe a főzővíz: érdemes félretenni belőle egy kicsit egy befőttesüvegbe, ez ugyanis képes újra frissé varázsolni a maradék tésztát. Csak öntsünk rá egy keveset melegítés közben és máris kész.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.