Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Érdekességek

Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel epret!

Ez a finom, szív alakú gyümölcs sokkal több, mint egy édes finomság. Az eper rendelkezik a legmagasabb tápanyag tartalommal, ezért ez a "gyümölcsök királynője". Az alábbiakban felsoroljuk egyes egészségügyi előnyeit ennek a lédús gyümölcsnek és meglátjátok, még szívesebben adjátok majd hozzá az étrendetekhez!

1. segít küzdeni a rák ellen

Az eper tele van antioxidánsokkal, amelyek akadályozzák a tumor növekedését. Segít a szervezetben fellépő gyulladás csökkentésében, és felturbózza immunrendszerünket, ami a szervezetünk legfontosabb védelme.

2. elősegíti a szemed egészségét

Az eper antioxidáns tartalma elősegítheti a szürkehályog kialalkulásásnak megelőzését. Edd rendszeresen, így csökkentve a látásvesztés kockázatát.

3. fiatalítja a bőrt

Az eperben van egy ellaginsav nevű antioxidáns, ami megvédi a rugalmas rostokat a bőrünkben, így megakadályozzák a megereszkedést. A C-vitamin létfontosságú a kollagén termeléséhez, ami elősegíti a bőr rugalmasságát, így a C-vitaminban gazdag ételek - mint az eper - fogyasztása fiatalabb bőrt eredményez.

4. felturbózza a memóriád

Az eperben található anticiánok jelentősen növelik a rövidtávú memória hatékonyságát, így azok, akik hajlamosak könnyebben elfelejteni dolgokat, természetes úton orvosolhatják problémájukat, csupán napi két adag eper elfogyasztásával.

5. szabályozza a vérnyomást

Az eper magas káliumtartalma vérnyomásszabályozó, valamint a vérképzésben is szerepet átszik. Segíti a gyulladás és a magas vérnyomás csökkentését, így könnyen megszerezheti a leginkább szívbarát gyümölcscímkét!

6. segít a fogyásban

Az eper az egyik legkevesebb kalóriát tartalmazó és zsírmentes gyümölcs. Alacsony nátrium- és cukortartalma miatt erősen ajánlott a fogyasztása diéta alatt.

7. előnyös a fogyasztása terhesség alatt

A folsav fontos a terhes nők számára, és ehhez az eper kiváló forrás. A vizsgálatok szerint ez a speciális vitamin bevitele kimondottan szükséges a terhesség korai szakaszában.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA 30 NAPIG NEM ISZOL MÁST, CSAK VIZET >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA GYORSKAJÁT ESZEL >>>

EZEKRE A VITAMINOKRA VAN A LEGNAGYOBB SZÜKSÉGÜNK A NYÁRON! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.