Az eper tele van antioxidánsokkal, amelyek akadályozzák a tumor növekedését. Segít a szervezetben fellépő gyulladás csökkentésében, és felturbózza immunrendszerünket, ami a szervezetünk legfontosabb védelme.
Az eper antioxidáns tartalma elősegítheti a szürkehályog kialalkulásásnak megelőzését. Edd rendszeresen, így csökkentve a látásvesztés kockázatát.
Az eperben van egy ellaginsav nevű antioxidáns, ami megvédi a rugalmas rostokat a bőrünkben, így megakadályozzák a megereszkedést. A C-vitamin létfontosságú a kollagén termeléséhez, ami elősegíti a bőr rugalmasságát, így a C-vitaminban gazdag ételek - mint az eper - fogyasztása fiatalabb bőrt eredményez.
Az eperben található anticiánok jelentősen növelik a rövidtávú memória hatékonyságát, így azok, akik hajlamosak könnyebben elfelejteni dolgokat, természetes úton orvosolhatják problémájukat, csupán napi két adag eper elfogyasztásával.
Az eper magas káliumtartalma vérnyomásszabályozó, valamint a vérképzésben is szerepet átszik. Segíti a gyulladás és a magas vérnyomás csökkentését, így könnyen megszerezheti a leginkább szívbarát gyümölcscímkét!
Az eper az egyik legkevesebb kalóriát tartalmazó és zsírmentes gyümölcs. Alacsony nátrium- és cukortartalma miatt erősen ajánlott a fogyasztása diéta alatt.
A folsav fontos a terhes nők számára, és ehhez az eper kiváló forrás. A vizsgálatok szerint ez a speciális vitamin bevitele kimondottan szükséges a terhesség korai szakaszában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.