Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Érdekességek

Ötórai tea, ebéd utáni eszpresszó és még sorolhatnánk – ezek a szokások jellemzik a különböző országokat

Minden országnak megvannak a sajátos gasztronómiai hagyományai és szokásai, a magyar konyha például elképzelhetetlen lenne pirospaprika nélkül. De nem ez az egyetlen itthoni sajátosság, és persze más nemzeteknek is vannak egyedi szokásaik.

Az olyan klasszikus és jól ismert szokások, mint az angolok ötórai teája vagy az olaszok ebéd utáni eszpresszója mellett sok más érdekes egyedi vonás jellemzi a különböző országok gasztronómiáját. Ezek közül válogattunk néhányat.

A vacsora ideje

A mediterrán térségben későn, akár este 8-9 körül fogyasztják a vacsorát, míg északon, a skandináv országokban az utolsó étkezés ideje nagyjából a munkaidő végeztével, 4-6 óra táján esedékes. Mi, magyarok, illetve a legtöbb közép- és kelet-európai ország lakója 6-8 óra magasságában étkezünk utoljára.

A legkedveltebb húsféle

Talán nem meglepő, hogy nálunk, valamint a legtöbb közép-európai országban a sertéshús a legtöbbet fogyasztott húsféle, míg északon a halfogyasztás a legnagyobb arányú. Tőlünk keletre, valamint az Egyesült Királyságban pedig a baromfihúsok a legkedveltebbek. A mediterrán térségben, például Olaszországban is a sertéshús dominál, de a halfogyasztás sem sokkal marad el tőle.

A főzéshez használt zsiradék

A három leggyakoribb az olívaolaj, a napraforgóolaj és a vaj. Az olívaolaj-használat egyértelműen a déli országok sajátossága, míg nálunk, illetve keleten a napraforgóolaj az elsőszámú zsiradék. Északon, illetve Franciaországban a vaj a legnépszerűbb.

A magyarok kedvenc ételei

A hazai ízeknek nincs párja, a változatosság viszont gyönyörködtet. Más országok konyhája is népszerű itthon, és persze receptek is bőven akadnak. Íme, a három legkeveltebb.

A legkülönlegesebb ázsiai ételek>>>

Olasz receptek>>>

Amerikai kedvencek>>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.