Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Érdekességek

Ötórai tea, ebéd utáni eszpresszó és még sorolhatnánk – ezek a szokások jellemzik a különböző országokat

Minden országnak megvannak a sajátos gasztronómiai hagyományai és szokásai, a magyar konyha például elképzelhetetlen lenne pirospaprika nélkül. De nem ez az egyetlen itthoni sajátosság, és persze más nemzeteknek is vannak egyedi szokásaik.

Az olyan klasszikus és jól ismert szokások, mint az angolok ötórai teája vagy az olaszok ebéd utáni eszpresszója mellett sok más érdekes egyedi vonás jellemzi a különböző országok gasztronómiáját. Ezek közül válogattunk néhányat.

A vacsora ideje

A mediterrán térségben későn, akár este 8-9 körül fogyasztják a vacsorát, míg északon, a skandináv országokban az utolsó étkezés ideje nagyjából a munkaidő végeztével, 4-6 óra táján esedékes. Mi, magyarok, illetve a legtöbb közép- és kelet-európai ország lakója 6-8 óra magasságában étkezünk utoljára.

A legkedveltebb húsféle

Talán nem meglepő, hogy nálunk, valamint a legtöbb közép-európai országban a sertéshús a legtöbbet fogyasztott húsféle, míg északon a halfogyasztás a legnagyobb arányú. Tőlünk keletre, valamint az Egyesült Királyságban pedig a baromfihúsok a legkedveltebbek. A mediterrán térségben, például Olaszországban is a sertéshús dominál, de a halfogyasztás sem sokkal marad el tőle.

A főzéshez használt zsiradék

A három leggyakoribb az olívaolaj, a napraforgóolaj és a vaj. Az olívaolaj-használat egyértelműen a déli országok sajátossága, míg nálunk, illetve keleten a napraforgóolaj az elsőszámú zsiradék. Északon, illetve Franciaországban a vaj a legnépszerűbb.

A magyarok kedvenc ételei

A hazai ízeknek nincs párja, a változatosság viszont gyönyörködtet. Más országok konyhája is népszerű itthon, és persze receptek is bőven akadnak. Íme, a három legkeveltebb.

A legkülönlegesebb ázsiai ételek>>>

Olasz receptek>>>

Amerikai kedvencek>>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.