Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Érdekességek

Ötórai tea, ebéd utáni eszpresszó és még sorolhatnánk – ezek a szokások jellemzik a különböző országokat

Minden országnak megvannak a sajátos gasztronómiai hagyományai és szokásai, a magyar konyha például elképzelhetetlen lenne pirospaprika nélkül. De nem ez az egyetlen itthoni sajátosság, és persze más nemzeteknek is vannak egyedi szokásaik.

Az olyan klasszikus és jól ismert szokások, mint az angolok ötórai teája vagy az olaszok ebéd utáni eszpresszója mellett sok más érdekes egyedi vonás jellemzi a különböző országok gasztronómiáját. Ezek közül válogattunk néhányat.

A vacsora ideje

A mediterrán térségben későn, akár este 8-9 körül fogyasztják a vacsorát, míg északon, a skandináv országokban az utolsó étkezés ideje nagyjából a munkaidő végeztével, 4-6 óra táján esedékes. Mi, magyarok, illetve a legtöbb közép- és kelet-európai ország lakója 6-8 óra magasságában étkezünk utoljára.

A legkedveltebb húsféle

Talán nem meglepő, hogy nálunk, valamint a legtöbb közép-európai országban a sertéshús a legtöbbet fogyasztott húsféle, míg északon a halfogyasztás a legnagyobb arányú. Tőlünk keletre, valamint az Egyesült Királyságban pedig a baromfihúsok a legkedveltebbek. A mediterrán térségben, például Olaszországban is a sertéshús dominál, de a halfogyasztás sem sokkal marad el tőle.

A főzéshez használt zsiradék

A három leggyakoribb az olívaolaj, a napraforgóolaj és a vaj. Az olívaolaj-használat egyértelműen a déli országok sajátossága, míg nálunk, illetve keleten a napraforgóolaj az elsőszámú zsiradék. Északon, illetve Franciaországban a vaj a legnépszerűbb.

A magyarok kedvenc ételei

A hazai ízeknek nincs párja, a változatosság viszont gyönyörködtet. Más országok konyhája is népszerű itthon, és persze receptek is bőven akadnak. Íme, a három legkeveltebb.

A legkülönlegesebb ázsiai ételek>>>

Olasz receptek>>>

Amerikai kedvencek>>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.