Azt korábban már megírtuk, minek köszönheti az 51 éves Halle Berry, hogy simán letagadhat minimum 20 évet a korából - a genetikán túl: milyen diétát tart, mennyit és mit sportol, hogy két gyerek után ilyen elképesztően jó formában van.
Ám, hogy plasztikai műtétek nélkül hogyan tudja a bőrét ilyen ránctalannak és feszesnek megőrizni, azt eddig homály fedte - egészen mostanáig.
"Csontlé. Én erre esküszöm - fedte fel titkát Berry az amerikai Extra online tévéadásában. "Elképeszően egyszerű: lemész a heteshez, veszele egy csomó csontot: marha, sertés, teljesen mindegy, milyet. Felteszed egy nagy fazékban főni, lassú tűzön főzögeted 24 órán keresztül, aztán leszűröd, és megiszogatod. Telis-tele van kollagénnel, ami a bőr egyik legfontosabb, annak feszességéért és tömörségéért felelős alkotóeleme. Imádom!"
Nem Halle Berry az egyetlen, aki szerint a csontlé fogyasztása a bőrfiatalítás egyik legjobb eszköze: egy másik, ötven közelében járó hollywoodi bombázó, Jennifer Aniston is ezt, vagyis ennek a porított változatát teszi minden nap a reggeli turmixába.
"Érzem a különbséget: erősebbek a körmeim, a hajam kevésbé törik, a bőröm... nem is tudom. Ragyog. Úgy, ahogy csak a belülről táplált arcbőr képes" - nyilatkozta erről Aniston.
És, hogy a csontlé iránti rajongás nem alaptalan azt az Amerikai Bőrgyógyászok Szövetsége is alátámasztotta: a lassú főzéssel a csontból kinyert foyladék tele van kálciummal, D-vitaminnal és csészénként (2,5 dl) 9 gramm fehérjével, amit a test olyan esszenciális zsírsavakká alakít, amelyek erősítik és megőrzik a bőr és a csontok egészségét.
Kijelenthetjük tehát, hogy például a vasárnapi húsleves nem csupán finom, hanem maga az élet-elixír, így ajánlatos minél gyakrabban fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.