Az étrend betartásával több mint 11 millió korai halálozást előzhetnénk meg évente, csökkenthetnénk az üvegházhatást és segíthetnénk megőrizni földünk biológiai sokszínűségét - írja az Independent.
A vörös húsok globális átlagfogyasztását a felére kéne csökkentenünk és a tejtermékek, valamint a cukor fogyasztását is drasztikusan csökkentenünk kéne, a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek és magvak fogyasztását pedig meg kéne kétszereznünk.
„Olyan jelentős mértékben kéne átalakítanunk a globális élelmiszerrendszert, amilyenre korábban még nem volt példa” - mondja Tim Lang, a Londoni Egyetem professzora. A világ népessége ugyanis 2050-re várhatóan eléri a 10 milliárd főt, az egészséges, fenntartható étrend kialakításához pedig muszáj lenne átalakítanunk az étkezési szokásainkat.
A kutatók azonban úgy látják, nagyon kevés az esély arra, hogy az egész világ alkalmazkodni tud az ideális étrendhez, melynek legfőbb oka az élelmiszerekhez való egyenlőtlen hozzáférés.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.