Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Érdekességek

Kevesebb vörös hús, több zöldség! - Ezzel az étrenddel menthetjük meg a Földet

vöröshús
A tudósok elkészítették a Planetary health étrendet, vagyis a „Föld egészsége” étrendet, melynek segítségével megvédhetnénk a bolygónkat a környezeti katasztrófáktól és biztosíthatnánk, hogy elegendő élelmiszer álljon a növekvő népesség rendelkezésére.

Az étrend betartásával több mint 11 millió korai halálozást előzhetnénk meg évente, csökkenthetnénk az üvegházhatást és segíthetnénk megőrizni földünk biológiai sokszínűségét - írja az Independent.

Min kéne változtatnunk?

A vörös húsok globális átlagfogyasztását a felére kéne csökkentenünk és a tejtermékek, valamint a cukor fogyasztását is drasztikusan csökkentenünk kéne, a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek és magvak fogyasztását pedig meg kéne kétszereznünk.

„Olyan jelentős mértékben kéne átalakítanunk a globális élelmiszerrendszert, amilyenre korábban még nem volt példa” - mondja Tim Lang, a Londoni Egyetem professzora. A világ népessége ugyanis 2050-re várhatóan eléri a 10 milliárd főt, az egészséges, fenntartható étrend kialakításához pedig muszáj lenne átalakítanunk az étkezési szokásainkat.

A kutatók azonban úgy látják, nagyon kevés az esély arra, hogy az egész világ alkalmazkodni tud az ideális étrendhez, melynek legfőbb oka az élelmiszerekhez való egyenlőtlen hozzáférés.

9 SZABÁLY A KÖRNYEZETTUDATOS KONYHÁHOZ>>>

5 KÖRNYEZETBARÁT, FILLÉRES TRÜKK, AMITŐL RAGYOG A KONYHA!>>>

BETILTJÁK A MŰANYAG ZACSKÓK HASZNÁLATÁT MAGYARORSZÁGON>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.