Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Mákos guba
Amikor már javában készülünk a vakációra, a szállásfoglaláskor olyan kifejezésekkel találkozhatunk, mint à la carte étlap, félpanziós ellátás és kontinentális reggeli. Utóbbi definíciójának jártunk utána.

Gyakran látni szállodák, panziók vagy apartmanok honlapján, hogy a szállás mellett étkeztetéssel is várják a vendégeket. Választható csak reggeli, reggeli és vacsora, illetve sok helyen mind a három főétkezés elérhető. De mitől lesz a reggeli kontinentális? Eláruljuk!

A szállást adó helyek gyakran reggelit is biztosítanak (Fotó: Shutterstock)
A szállást adó helyek gyakran reggelit is biztosítanak (Fotó: Shutterstock)

A kontinentális elnevezés eredete

A kontinentális kifejezés a 19. századi Angliából terjedt el, akik ezzel a kifejezéssel utaltak a hozzájuk az európai mediterrán térségből érkező turisták étkezési szokásaira. Az angolok bőséges reggelijéhez képest a kontinensen, azaz Európában (innen a kontinentális név) jóval könnyedebb étkezés a jellemző, mondhatni a kettő egymás ellentéte.

Miből áll ez a reggelifajta?

A bab és szalonna helyett az európaiak a valamilyen kenyérből vagy péksüteményből (pl. pirítós, zsemle, croissant) álló és kávét, teát tartalmazó reggelit részesítik előnyben. A jóval puritánabb étkezés persze általában kiegészül némi vajjal, lekvárral, de még így is könnyedebbnek számít.

A kontinentális reggeli a legegyszerűbb összetevőkön alapul (Fotó: Shutterstock)
A kontinentális reggeli a legegyszerűbb összetevőkön alapul (Fotó: Shutterstock)

Mit kapunk manapság?

A legtöbb helyen a reggelire választható ételek felhozatala már ennél bővebb. A kontinentális reggeli alapjai kiegészülnek felvágottakkal, szalámikkal, sajtokkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel, gyümölcslevekkel, valamint az sem ritka, hogy müzlit, joghurtot készítsenek be. Sőt, gyakran szerepel a kínálatban éppen az angolok első főétkezését idéző tojás és a bacon. Elmondható tehát, hogy manapság egy mindent magában foglaló, széles körű kínálattal igyekeznek kiszolgálni a vendégeket.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.