Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Érdekességek

Minden, amit tudnod kell New Orleans ikonikus szendvicséről, a muffról!

Muffuletta szendvics
Louisiana legnagyobb városa legalább olyan híres a komplett ebéddel felérő muffuletta szendvicsről, mint a dzsesszről és a húshagyókeddi karneválról. Hitted volna, hogy egy Szicíliában született kereskedő találta ki?

A déli kikötőváros hangulatos francia negyedének szívében már a harmadik generáció működteti a régimódi Central Groceryt, amely a muffuletta szülőhelyeként hirdeti magát a cégtáblán.

MUFFULETTA SZENDVICS recept >>>

A Decatur Street-i fűszer- és csemegekereskedést Salvatore Lupo alapította 1906-ban, az akkori termelői piac mellett. A lánya, Marie Lupo Tusa a szícíliai konyháról szóló szakácskönyvében leírja, hogy a piacon áruló farmerek többsége maga is szicíliai volt. Ezek mindennap Lupónál vásárolták meg és fogyasztották el szerény ebédjüket. Letelepedtek egy kényelmetlen hordóra vagy zöldségesládára, és a térdükön egyensúlyozott tálcából falatoztak, ahogy a szülőföldjükön megszokták: külön-külön ették a szalámit, sonkát, darabka sajtot, az olívasalátát és a hosszúkás olasz kenyeret.

Signor Lupo kitalálta, hogy felvágja nekik a kenyeret, és mindent belepakol, hogy kézbe lehessen fogni, mint egy szendvicset. Miután a tömör és vékony focacciát lecserélte a puhább és kerek muffuletta cipóra, az ebédelni érkező farmerek egyre inkább megkedvelték a manapság muffnak becézett, muffaletta és mufeletta néven is elterjedt szendvicstortát.

Az idők folyamán az alapverzió újabb hozzávalókkal gazdagodott. A Decatur Streeten azonban változatlanul helyben sütik a szezámmaggal megszórt cipót, frissen szeletelik a szicíliai soppresseta szalámit és a provolone sajtot, továbbá a saját receptúrájuk szerint, többféle olívabogyóból, valamint főleg sült paprikából, kapribogyóból, marinált zöldségekből és fokhagymából készítik az elmaradhatatlan olajbogyó-salátát, amely üveges kiszerelésben is kapható.

EGY HÁZTARTÁSI BALESETNEK ÉS EGY SZERELMES FÉRJNEK KÖSZÖNHETJÜK A KOCKACUKROT! >>>
EMBERJOGI VITÁT VÁLTOTT KI EGY NÉPSZERŰ OSZTRÁK DESSZERT >>>
MARCIPÁN: A FINOMSÁG, AMIT MÁTYÁS KIRÁLY LAKODALMÁN IS FELSZOLGÁLTAK! >>>
TUDTAD? FINNYÁS MILLIOMOSNAK KÉSZÜLT AZ ELSŐ CHIPS >>>
Még több ételmese >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.