A déli kikötőváros hangulatos francia negyedének szívében már a harmadik generáció működteti a régimódi Central Groceryt, amely a muffuletta szülőhelyeként hirdeti magát a cégtáblán.
A Decatur Street-i fűszer- és csemegekereskedést Salvatore Lupo alapította 1906-ban, az akkori termelői piac mellett. A lánya, Marie Lupo Tusa a szícíliai konyháról szóló szakácskönyvében leírja, hogy a piacon áruló farmerek többsége maga is szicíliai volt. Ezek mindennap Lupónál vásárolták meg és fogyasztották el szerény ebédjüket. Letelepedtek egy kényelmetlen hordóra vagy zöldségesládára, és a térdükön egyensúlyozott tálcából falatoztak, ahogy a szülőföldjükön megszokták: külön-külön ették a szalámit, sonkát, darabka sajtot, az olívasalátát és a hosszúkás olasz kenyeret.
Signor Lupo kitalálta, hogy felvágja nekik a kenyeret, és mindent belepakol, hogy kézbe lehessen fogni, mint egy szendvicset. Miután a tömör és vékony focacciát lecserélte a puhább és kerek muffuletta cipóra, az ebédelni érkező farmerek egyre inkább megkedvelték a manapság muffnak becézett, muffaletta és mufeletta néven is elterjedt szendvicstortát.
Az idők folyamán az alapverzió újabb hozzávalókkal gazdagodott. A Decatur Streeten azonban változatlanul helyben sütik a szezámmaggal megszórt cipót, frissen szeletelik a szicíliai soppresseta szalámit és a provolone sajtot, továbbá a saját receptúrájuk szerint, többféle olívabogyóból, valamint főleg sült paprikából, kapribogyóból, marinált zöldségekből és fokhagymából készítik az elmaradhatatlan olajbogyó-salátát, amely üveges kiszerelésben is kapható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.