Hagymás rostélyos
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Érdekességek

Minden, amit tudnod kell New Orleans ikonikus szendvicséről, a muffról!

Muffuletta szendvics
Louisiana legnagyobb városa legalább olyan híres a komplett ebéddel felérő muffuletta szendvicsről, mint a dzsesszről és a húshagyókeddi karneválról. Hitted volna, hogy egy Szicíliában született kereskedő találta ki?

A déli kikötőváros hangulatos francia negyedének szívében már a harmadik generáció működteti a régimódi Central Groceryt, amely a muffuletta szülőhelyeként hirdeti magát a cégtáblán.

MUFFULETTA SZENDVICS recept >>>

A Decatur Street-i fűszer- és csemegekereskedést Salvatore Lupo alapította 1906-ban, az akkori termelői piac mellett. A lánya, Marie Lupo Tusa a szícíliai konyháról szóló szakácskönyvében leírja, hogy a piacon áruló farmerek többsége maga is szicíliai volt. Ezek mindennap Lupónál vásárolták meg és fogyasztották el szerény ebédjüket. Letelepedtek egy kényelmetlen hordóra vagy zöldségesládára, és a térdükön egyensúlyozott tálcából falatoztak, ahogy a szülőföldjükön megszokták: külön-külön ették a szalámit, sonkát, darabka sajtot, az olívasalátát és a hosszúkás olasz kenyeret.

Signor Lupo kitalálta, hogy felvágja nekik a kenyeret, és mindent belepakol, hogy kézbe lehessen fogni, mint egy szendvicset. Miután a tömör és vékony focacciát lecserélte a puhább és kerek muffuletta cipóra, az ebédelni érkező farmerek egyre inkább megkedvelték a manapság muffnak becézett, muffaletta és mufeletta néven is elterjedt szendvicstortát.

Az idők folyamán az alapverzió újabb hozzávalókkal gazdagodott. A Decatur Streeten azonban változatlanul helyben sütik a szezámmaggal megszórt cipót, frissen szeletelik a szicíliai soppresseta szalámit és a provolone sajtot, továbbá a saját receptúrájuk szerint, többféle olívabogyóból, valamint főleg sült paprikából, kapribogyóból, marinált zöldségekből és fokhagymából készítik az elmaradhatatlan olajbogyó-salátát, amely üveges kiszerelésben is kapható.

EGY HÁZTARTÁSI BALESETNEK ÉS EGY SZERELMES FÉRJNEK KÖSZÖNHETJÜK A KOCKACUKROT! >>>
EMBERJOGI VITÁT VÁLTOTT KI EGY NÉPSZERŰ OSZTRÁK DESSZERT >>>
MARCIPÁN: A FINOMSÁG, AMIT MÁTYÁS KIRÁLY LAKODALMÁN IS FELSZOLGÁLTAK! >>>
TUDTAD? FINNYÁS MILLIOMOSNAK KÉSZÜLT AZ ELSŐ CHIPS >>>
Még több ételmese >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.