Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Szokatlan alapanyagból készül a fagyi Veresegyházon, mégis imádják a vásárlók

Fagyi / Fotó: Shuttersock
Az idei nyáron, úgy tűnik, a fagylaltkülönlegességeké a főszerep. Országszerte kóstolhatunk szokatlanabbnál szokatlanabb ízesítésű hűsítő édességeket, és az alapanyagok tekintetében is egyre elrugaszkodottabbak a fagylaltkészítők.

A sajtos-tejfölös lángos ízvilágú fagylalt után a Balatonon idén a hekkfagyi hódít, míg Vecsésen a bizarr csemperagasztó-ízű fagyit kóstolhatják meg a vállalkozó szelleműek. Egy veresegyházi cukrászdában pedig újabban a tejföl lett a fagylalt alapanyaga.

Idén a klasszikusok mellett sokféle különleges fagylaltot is kóstolhatunk / Fotó: Shuttersock
Idén a klasszikusok mellett sokféle különleges fagylaltot is kóstolhatunk / Fotó: Shuttersock

A veresegyházi Sulyán Cukrászda immár 44 éves múltra visszatekintő, családi tulajdonú vállalkozás. A cukrászdát vezető Sulyánné Belkó Kata mestercukrász elmesélte, hogy a kínálatot úgy igyekeznek összeállítani, hogy minden generáció megtalálja a számára legízletesebbet. Ezért a hagyományos ízek, mint például a puncs és a fahéj mellett mindig megtalálhatók a különlegesebb ízvilágú fagylaltok is, és kevésbé megszokott alapanyagokból is készítenek fagyit. Idén például tejfölből.

„A tejfölt, azt mindenki nagyon szereti, az egy igazán magyaros íz, én azt gondolom, és ezért próbáltuk ki. Nagyon kevés cukrot teszünk csak a tejfölhöz, illetve egy nagyon magas zsírtartalmú és jó minőségű tejfölt használunk a készítéséhez. Szerintem nagyon-nagyon szereti mindenki, főleg a túrógombócfagylalttal párosítva” – mondta Sulyánné Belkó Kata a Metropolnak, akik meg is kóstolták a különlegességet.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.