Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Praktikus

Ez a titok! Így nem tapad össze a tészta főzés után

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy tésztafőzés után azon bosszankodtunk, hogy összeragadt, összetapadt a tészta. Számtalan trükk és mítosz létezik, hogy mit tegyünk és mit ne a főzővízbe. Íme néhány alapvető szabály, amit ha betartasz, tökéletes lesz a tésztád.

A tésztafőzés elsőre nem tűnik túl bonyolult feladatnak, ám ha nem fordítunk kellő figyelmet rá, akkor bizony érhet minket kellemetlenség. Ilyen például az, ha túlfőzzük a tésztát, vagy ha a főzés után tálaláskor azt tapasztaljuk, hogy a penne, vagy spagetti összetapadt és nem tudjuk elkevereni a mártással.

Pedig nagyon egyszerű módszerekell elkerülhető, hogy a tésztánk pergős maradjon és ne ragadjon össze.

Keverés

Tésztafőzés közben nem kell folyamatosan a tűzhely mellett állni fakanállal a kezünkben, de valóban nem árt, ha a tésztát, különösen a főzés első perceiben, a főzés közepén és a végén átkeverjük. Ha frissen gyúrt tésztát főzünk ki, akkor arra is figyeljünk, hogy legalább 20 percen át szárítsuk, mielőtt beletesszük a főzővízbe.

Bő víz

A kevergetés mellett a másik tuti módszer az, hogy a tésztát bő vízben főzzük ki. Főzés közben keményítő kerül a vízbe. Ha sok vízben főzzük a tésztát, akkor alacsonyabb lesz a keményítő koncentrációja, így nem tapad össze a tészta. 45 dkg tésztához 3,7-4 liter vizet ajánlanak a szakácsok.

Sózás

A só elengedhetetlen a tészta főzésnél, ám ez még nem elegendő ahhoz, hogy a tésztánk jó legyen. A sózással nem akadályozzuk meg a tapadást, viszont ízletesebbé tesszük a tésztát.

Olaj

Sokan tesznek olajat a főzővízbe, azt gondolván, hogy ezzel megakadályozzák azt, hogy ragadjon a tészta. Pedig ez nem jó ötlet. Az olaj ugyanis megváltoztatja a tészta állagát, bezsírozza a tészta szélét, ami miatt a tészta később nem tudja magába szívni az öntetet. Csak akkor öntsünk egy kevés olívaolajat a tésztára, ha már leszűrtük.

4 HIBA, AMIT TE IS ELKÖVETSZ TÉSZTAFŐZÉS KÖZBEN >>>

9 KÍMÉLŐ VARIÁCIÓ SPAGETTIBŐL! >>>

KI NE ÖNTSD A TÉSZTA FŐZŐVIZÉT! 5 TIPP, HOGY MIRE HASZNÁLHATOD >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.